Oktay Usta'nın katıldığı yarışmada Azerbaycan çorbası 1. oldu

Samanyolu Televizyonu'nun sevilen programı Yeşil Elma'nın sunucusu Oktay Usta, Kars'ta sevenleriyle bir araya geldi. Özel Sultan Alparslan Koleji'nin organize ettiğini etkinlikte bayanlar birbirinden heyecanlı yarışmalarda ve yöresel tatlarda dereceye...

Google Haberlere Abone ol
Oktay Usta'nın katıldığı yarışmada Azerbaycan çorbası 1. oldu

Samanyolu Televizyonu'nun sevilen programı Yeşil Elma'nın sunucusu Oktay Usta, Kars'ta sevenleriyle bir araya geldi. Özel Sultan Alparslan Koleji'nin organize ettiğini etkinlikte bayanlar birbirinden heyecanlı yarışmalarda ve yöresel tatlarda dereceye girmek için yarıştı. Yarışmanın finalinde Azerbaycan çorbası 1. oldu.

Sultan Alparslan Koleji spor salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın eşi Figen Karaçanta, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov'un eşi Sevinç Süleymanov ve çok sayıda davetli katıldı. Oktay Usta, alkışlar arasında girdiği salonda ilk olarak Kars'ta yaşayan bayanların el emeği göz nuru dökerek hazırladıkları yöresel yemekleri, salataları ve tatlılarını inceledi. Ardından sahneye çıkan Oktay Usta birbirinden ilginç yarışmalarla sevenlerine hediyeler dağıttı.

Merakla beklenen yarışma sonucunda, Kars kazı dereceye giremezken Seringül Erginbaş’ın Azeri çorbası 1., Fidan Duman’ın Kars kahvaltısı 2. ve Dilber Arslan’ın Kars-Iğdır ayran aşı 3. oldu. Tatlılarda ise Semanur Ekinci Osmanlı helvası ile 1., Mihrican Karataş elmalı tart ile 2. ve Neslihan Demir kaymakta halka tatlısı ile 3. oldu. Tuzlularda Nihal Çiftçi köfte ile 1., Zühal Çakar börek ile 2. ve Yıldız Ergün salata ile 3. oldu. Derece elde eden bayanlar ödüllerini Oktay Usta'nın elinden aldı.

OKTAY USTA; KARS'IN GÖNÜLLÜ TANITIM ELİÇİSİ OLMAYA HAZIRIZ

Etkinlik'te Oktay Usta önlüklerinin satışını yaparak, elde edilen geliri ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin öğrencilerine bağışladı. Oktay Usta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ülkemi, ülke insanımızı, yörelerimizi seviyorum. Bu ülke hepimizin, bütün değerlerimizi dünyaya tanıtalım. Birbirinden güzel değerlerimiz, tatlarımız var. Güzel insanımız var. Güzel doğamız var. Biz gönüllü olarak Kars'ın tanıtım elçisi olmaya hazırız." dedi.

Oktay Usta, etkinlikte, kaz etiyle, balıyla ve peyniriyle meşhur olan Kars'ta birbirinden güzel lezzetlerin yarıştığını ve bu sayının 100’ün üzerinde olmasının kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, "Oktay Usta'nın Kars'a ilk gelişiydi. Burada birbirinden güzel lezzetleri gördük, tanıdık ve sahnede yarışmalar yaptık. Yani yarışmacılar hem aynı heyecanı yaşadı hem de buraya katılan bütün katılımcılar bu heyecanı yaşadı. Kars'tan güzel duygularla, güzel anılarla dönüyoruz. Bütün dostlara diyoruz ki siz de gelin Kars’ı görün, havasından soluyun, suyundan için, kaz etinden, balından ve peynirinden de yiyin." şeklinde konuştu.

Etkinlik, Oktay Usta'nın hayranları için kitap ve önlük imzalaması ve fotoğraf çektirmesiyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar