Oktay Usta, Cizre’de hünerli bayanlarla yemek yarışmasında buluştu

Cizre’de Şefkat Derneği tarafından düzenlenen yemek programında Samanyolu Televizyonu ünlü yemek programcısı Oktay Usta, Cizreli bayanlarla yarışmada buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Oktay Usta, Cizre’de hünerli bayanlarla yemek yarışmasında buluştu

Cizre’de Şefkat Derneği tarafından düzenlenen yemek programında Samanyolu Televizyonu ünlü yemek programcısı Oktay Usta, Cizreli bayanlarla yarışmada buluştu.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Şefkat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Cizreli bayanlar için yemek yarışması düzenlendi. Jüri üyelerinin de olduğu yarışmaya katılan ‘Yeşil Elma’ yemek programcısı Oktay Aymelek (Oktay Usta), Cizreli kadınlara keyifli dakikalar yaşattı. Cizre İstikbal Koleji Konferans Salonu’nda yapılan yarışmaya Cizreli bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Hem heyecanlı hem de eğlenceli geçen yarışmada Cizreli bayanlar, yemek yarışmasında kıyasıya yarıştı. Cizre’nin meşhur yemeklerinden içli köfte ve dolma gibi yemeklerde yarışan Cizreli kadınlar, ayrıca soğan doğrama, portakal soyup portakallı gül vb. gibi çeşitli yemek yarışmalarında ter döktü. 6 kategoride yarışan kadınlardan dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Oktay Aymelek, “Cizre’ye ilk gelişim. Bugün burada muhteşem bir program oldu. 6 kategoride yemek yarışması yaptık. Cizre’nin en güzel lezzetleri kıyasıya bir yarışma ortaya çıkarttılar. Birinci, ikinci ve üçüncülere bol hediyeler verildi. Sahnede güzel bir sahne şovu oldu. Cizreli hanımlar bugün dolu dolu bir program gördüler ve yaşadılar. Cizreli ablalarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yarışmaya katılan Refia Açıkgöz, “Oktay Usta’yı Türkiye’nin güzide şehirlerinden biri olan Cizre’de ağırlamaktan mutluluk duyarız. Çok eğlenceli bir gün geçirdik. Cizreli hanımlar en güzel yemekleriyle yarışmaya katıldılar. Bu yarışmada güzel dereceler elde ettiler. Oktay Usta gibi Türkiye’nin önemli insanlarını Cizre’de ağırlamaya devam edeceğiz. Çok mutlu olarak, çok şeref duyarak. Kendilerine de çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Şefkat Derneği sorumlusu Elif Çakır da şunları söyledi: “Şefkat Derneği olarak Cizre’nin güzide bayanlarını bir araya getirmiş olmak ve Samanyolu’nun Yeşil Elma programcısı ustalar ustası Oktay Usta’yı ağırlamaktan şeref duyduk. Ülkemiz karışık günler yaşadığı şu zamanlarda insanları birleştirici, kaynaştırıcı bir program yapmayı amaçlamıştır ve görüldüğü gibi amacına ulaşmıştır. Her şey kardeşlikten yana, her şey birliktelikten yana umarım bu şekilde de devam eder.”

Yemek yarışması bitiminden sonra Cizre Özel İstikbal Koleji Müdürü Fatih Açıkgöz, Oktay Usta’ya Cizre’nin simgesi olan iki ejderin işlendiği ve okuma salonu öğrencilerinin kendi elleriyle yaptığı bir tablo hediye etti.
CİHAN

Yorumlar