Öksüz'ün kayınpederinin baldızı gözaltında

Sakarya'da, FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu öne sürülen Adil Öksüz'ün kayınpederinin baldızı gözaltında

Google Haberlere Abone ol
Öksüz'ün kayınpederinin baldızı gözaltında
Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen ve örgütün "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Adil Öksüz'ün kayınpederinin baldızı Naciye Alişan, gözaltına alındı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Alişan'ın Akyazı ilçesindeki evine operasyon düzenlendi.

Operasyonda, aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Adil Öksüz'ün kayınpederi Cevat Yıldırım'ın baldızı Naciye Alişan gözaltına alındı. Zanlının emniyetteki işlemleri devam ediyor. Sakarya'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Adil Öksüz'ün kayınpederi Cevat Yıldırım 13 Ağustos, kayınvalidesi Hatice Yıldırım ise 2 Eylül'de tutuklanmıştı.

Örgütün sözde "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen, darbe girişimi gecesi Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen Adil Öksüz için yapılan her türlü ihbar değerlendiriliyor ve detaylı araştırmalar yapılıyor. Öksüz'ün gidebileceği tahmin edilen yerler ile farklı adreslerde inceleme, arama ve tarama faaliyeti gerçekleştiriliyor. Ayrıca ihbarların geciktirilmeden anında değerlendirilebilmesi için ekipler hazır tutuluyor.

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi Adil Öksüz'ün, örgüt mensubu teröristlere "Pensilvanya'nın talimatlarını ilettiği ve darbe fetvası" verdiği ileri sürülüyor. Kısa süre önce yurt dışından geldiği belirtilen Öksüz'ün, 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim'e, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Fetullah Gülen'i görüştürme teklifinde bulunduğu da iddia ediliyor.

Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik, hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı vererek Öksüz'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Yılmaz karara itiraz etmiş, Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez ise Öksüz'ün serbest bırakılmasına yönelik itirazı delil yetersizliğinden reddetmişti.

Yorumlar