Öksüz, yetim ve kimsesiz çocuklara Çanakkale gezisi

Birecik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen 2013 SODES projelerinden “Şefkat Çemberi“ projesi kapsamında eğitim gören öksüz, yetim ve tek ebeveynli 80 öğrenciye, Çanakkale ve Nevşehir Kapadokya gezisi düzenlendi....

Google Haberlere Abone ol
Öksüz, yetim ve kimsesiz çocuklara Çanakkale gezisi

Birecik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen 2013 SODES projelerinden “Şefkat Çemberi“ projesi kapsamında eğitim gören öksüz, yetim ve tek ebeveynli 80 öğrenciye, Çanakkale ve Nevşehir Kapadokya gezisi düzenlendi.

Çanakkale gezisine öğrencileri Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi uğurladı. Niyazi, tüm öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı yolculuklar diledi. Çanakkale ile Nevşehir Kapadokya gezisine katılan 80 öğrenci ile rehber öğretmen profesyonel rehberlerin tüm masrafları SODES kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edildi.

“Şefkat Çemberi“ Proje Koordinatörü Vedat İldiz, yaptığı açıklamada, “Çanakkale gezisinde öğrencilere ülkemizi emanet edeceğimiz gençlere “Çanakkale ruhunu yerinde kazandırmak, Kilitbahir Kalesi’nde, Namazgâh Tabyası’nda, Koca Seyid ve Mecidiye Tabyalarında, Sargı Yeri Şehitliği’nde, Yahya Çavuş ve Ertuğrul Tabyası’nda, Alçı Tepe Köyü’nde, Conkbayırı’nda, 57. Alay Şehitliği’nde, Sultankale’de, Çanakkale Şehitleri’nin “maneviyatı” ile buluşup, aziz vatan topraklarının nasıl savunulduğu anlatmaya çalıştık. Nevşehir Kapadokya gezisi ile de Nevşehir ve Kapadokya bölgesini gezme imkânı olmayan öğrencilerimize bölgenin doğal güzellikleri olan Uçhisar Kale Altı ve Güvercinlik Panorama, Avanos Çanak Çömlek Atölyesi, Paşabağ ve Zelve Ören yerleri, Ürgüp Şehir Gezisi ve Üç Güzeller, Derbent Vadisi, Kızılçukur'da Gün Batımı, Avanos Çanak Çömlek Atölyesi, Kaymaklı Yer Altı şehrine ve Ihlara Vadisine de gezi düzenleyerek, öksüz, yetim ve kimsesiz çocukları bir nebze olsun sevindirmek istedik.“ dedi.

Öğrencilerden İslim Baysal ise “Çanakkale gezisi çok harika bir gezi oldu. Bazı şeyleri bilmekten, satırı satırına ezberlemekten çok hissetmek, bilincinde olmak gerekir. Ben Çanakkale savaş yerlerini gezerken yaşanmış olayları sanki içindeymişim gibi hissettim ve bazı tarihi olayların sadece hatırlamaktan ziyade, ders alınması gereken olaylar olduğunu anladım. Zira geçmişini bilmeyen geleceğe güvenle bakamaz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar