Öksüz: Güvenlik güçlerinin olmadığı sokakları başkaları doldurur

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, güvenlik güçlerinin olmadığı sokakları başkalarının dolduracağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Öksüz: Güvenlik güçlerinin olmadığı sokakları başkaları doldurur

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, güvenlik güçlerinin olmadığı sokakları başkalarının dolduracağını belirtti. Öksüz, suçun aydınlatılmasında tanıkların polise güvenmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Mersin'de Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Ayın Polisi’ ödül töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, marifetin iltifata tabi olduğunu kaydetti. Ekiplerin motivasyonunun yükseltmede bu tür ödüllendirmenin önemine işaret eden Öksüz, her bir ödülün şehrin huzur ve güveni anlamına geldiğini söyledi. Bu ödüllendirmenin şehrin güvenlik standardının yükseldiğinin bir delili olduğunu anlatan Öksüz, “Mersin değerli bir kent. Bu şehirde herkesin değer katması gerekir. Güvenlik güçlerimizin günün her saatinde sokakta olması önemli. Çünkü güvenlik güçlerimizin olmadığı takdirde sokağı başkalarının doldurması kaçınılmaz olur." diye konuştu.

Hiç bir gerekçenin insan canına kastetmeye bahane olamayacağına vurgu yapan Öksüz, yanlış yapanın yakasına yapışarak yakalayıp adalete teslim etmenin ise güvenlik güçlerinin görevi olduğunu ifade etti.
Suçun aydınlatılmasında tanıkların polise güvenmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Öksüz, "Her olayın canlı yada cansız muhakkak bir tanığı vardır. O canlı tanığın size güvenmesi önemli olduğu gibi cansız tanıklardan deliller bulup suçu aydınlatabilmekte o kadar önemli. Olay yeri İnceleme ekiplerimiz 11 ayda bu delillerden 353 olayın aydınlatılmasını sağladı." dedi.

ŞÜPHELİYİ YURT DIŞINDA BULDUK AMA O ÜLKE TESLİM ETMEDİ
Mersin'de gerçekleştirilen bir olayın failinin izini sürerek yurt dışında olduğunun tespit edildiği anlatan Öksüz, "Ekiplerimiz o ülkeye kadar giderek faili buldu. Şüpheli oradaki güvenlik güçlerine gösterildi. Hatta o ülkenin güvenlik güçleri tarafından da ifadesi alındı. Teslim edileceği söylenmesine rağmen yapılan bütün girişimlere rağmen henüz bir sonuç alınamadı." diye konuştu.

HIRSIZLIK BÜRO VE BİLGİ İŞLEM BÜROSU AYIN POLİSİ SEÇİLDİ
Programda kasım ayının polisleri sıralamasında, Mersin ve Adana'da, ev, işyeri ve resmi kurum olmak üzere 66 hırsızlık olayını aydınlatarak, 29 kişinin tutuklanmasını sağlayan Hırsızlık ile Bilgi İşlem Büro Amirliği birinci seçildi. Telefon dolandırıcılığından 2, gasptan da 4 kişinin tutuklanmasını sağlayan Yan-Dol Büro Amirliği’nde görevli polis memurları Remzi Öztoprak, Ercan Çakır ve Mehmet Erdihan’a ikincilik ödülü verildi. Üçüncülük ödülü ise hapis cezası ile aranan 10 kişinin yakalanarak tutuklanmasını sağlayan Aranan Şahıslar Büro Amirliği’nde görevli polis memurları Ahmet Sağıroğlu, Yaşar Yıldırım ve Gökhan Tosun'a verildi. Jüri özel ödülünü ise geçen hafta sokak ortasında uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden CHP eski belediye meclis üyesi Danyal Gözcü'nün katil zanlısı Fırat B.yi 15 dakikada yakalayan Cinayet Büro Amirliği ekipleri aldı. Çeyrek altın, gömlek ve kravattan oluşan ödüller başarılı polislere takdim edildi.
CİHAN

Yorumlar