Okmeydanı’nın afet bölgesi yapılmasını protesto ettiler

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyeleri, Beyoğlu Belediyesi’nin, Okmeydanı’nı afet yasası kapsamına almasını protesto ederek belediye önünde eylem yaptı. Yağmurlu havada toplanan vatandaşlar, belediye meclisi toplantısına...

Google Haberlere Abone ol
Okmeydanı’nın afet bölgesi yapılmasını protesto ettiler

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyeleri, Beyoğlu Belediyesi’nin, Okmeydanı’nı afet yasası kapsamına almasını protesto ederek belediye önünde eylem yaptı. Yağmurlu havada toplanan vatandaşlar, belediye meclisi toplantısına girmek istedi. Ancak yer olmadığı gerekçe gösterilerek dernek üyeleri toplantıya alınmadı.

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyeleri ve vatandaşlar, evlerinin yıkılacağı ve haklarının ellerinden alınacağı korkusuyla Tepebaşı’ndaki Beyoğlu Belediyesi Hizmet Binası önünde eylem yaptı. dernek Başkanı Ali Çetkin, “Evlerimizi yıktılar biz buraya park yapacağız dediler. Evet, park yaptılar 3 sene sürdü 4. sene Okçular Vakfı oldu. Okçular Vakfı tapelere konu oldu. O vakfın ne olduğu ortada. Bizim Okçular Mescidi’nin yeniden yapılmasına itirazımız yok. Okçular Vakfı’na itirazımız yok ancak oradaki arazinin en fazla 8 dönümü kullanılmaktadır. 10 dönümü bomboş duruyor. Bu boş alanın etrafı çevrilip vatandaşın girmesi yasaklanıyor. Oraya bir park yapılamaz mı? Senelerden beri bizzat Sayın Başbakan’ın da top oynadığı alanımız. Okspor tarafından kullanılan alan parkımızla birlikte elimizden alındı. Biz demokratik bir ülkeyiz eyvallah, halkın dediği olur eyvallah. Peki Okmeydanı halkı halk değil mi? Neden halka sorulmadı? Başbakanımızdan sorunumuzu dinlemesini istiyoruz. Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Misbah Demircan, gerçekleri söylememektedir. Okmeydanı halkı planları desteklemiyor.” diye konuştu.

Dönüşüm sırasında vatandaşların düşünülmeyeceğini belirten Çetkin, şöyle devam etti: “Bizi, hiç düşünmek istemediğim kadar kötü sonuçlarla karşı karşıya getirecektir. Bizim direnmemizin nedeni budur. Çok büyük hak kayıplarına uğrayacağız. Mülkiyet hakkı çözülmediği için biz buraların sahibi olarak telakki edilmeyeceğiz. Hiçbir hakkınız yok denilebilir. Sulukuleliler, Tarlabaşı’ndakiler Örrnektepe’deki arkadaşlarla aynı akıbete uğramaktan korkuyoruz. Biz devletimize saygılıyız ama devletin haklarımıza saygı göstermesi lazım. Devletin çıkardığı kanunlara önce devletin büyükleri uyacaklar. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Ama yasanın bittiği yerde de yapacak hiçbir şeyimiz yok. Haklarımızı savunmak için de sonuna kadar devam edeceğiz.”

Belediye binası önünde toplanan eylemcilerin önünde duran çevik kuvvet polisleri, belediyeye girmelerine izin vermedi. Eylem bir süre sonra olaysız sona erdi.

CİHAN

Yorumlar