Okmeydanı'ndaki olaylarda ölen Kurt için İzmir'de yürüyüş yapıldı

İstanbul Okmeydanı'nda çıkan olaylar sırasında hayatını kaybeden Uğur Kurt için İzmir'de biraraya gelen Aleviler yürüyüş düzenledi. İzmir Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından dün akşam saatlerinde Basmane Meydanı'nda toplanan grup, "Uğur'un...

Google Haberlere Abone ol
Okmeydanı'ndaki olaylarda ölen Kurt için İzmir'de yürüyüş yapıldı

İstanbul Okmeydanı'nda çıkan olaylar sırasında hayatını kaybeden Uğur Kurt için İzmir'de biraraya gelen Aleviler yürüyüş düzenledi. İzmir Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından dün akşam saatlerinde Basmane Meydanı'nda toplanan grup, "Uğur'un katili AKP'nin polisi", "Hükümet istifa" sloganları atarak Konak Meydanı'na kadar yürüdü. Soma'daki maden faciasında şehit olanlar ve Gezi Parkı odaklı olaylarda yaşamını yitirenler için de saygı duruşunda bulundular.

Burada bir açıklaması yapan Federasyon Başkanı Mustafa Arslan, AK Parti hükümetinin Alevi vatandaşları ötekileştirdiğini ve yok saydığını iddia etti. Arslan, "Uğur Kurt canımız, Okmeydanı Cemevi'nde cenaze erkânı hizmeti için bulunduğu esnada polisin sıktığı kurşunlar neticesinde katledilmiştir. Alevilerin ve öteki olarak görülen toplulukların acıları bizim acımız demediğimiz sürece devlet ve iktidar kirli siyasi oyunlarını, şiddeti, faşist diktatörlüğünü sürdürmeye devam edecektir." dedi.

Basın açıklaması sırasında yüzleri maskeli bir grup, polis barikatını geçerek bir süre oturma eylemi yaptı. CİHAN

Yorumlar