OHAL Komisyonun başkanı belli oldu

KHK'lar ile mağdur olduğu iddia edilen kamu çalışanlarının başvurularına değerlendirmek için kurulan komisyonun şu ana kadar 'vekaleten' yürütülen başkanlığına atanan isim belli oldu. Ancak şu ana kadar komisyonun başkanından ziyade alacağı kararlar merak konusuydu. Komisyonun aldığı kararların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
OHAL Komisyonun başkanı belli oldu

Sonhaberler | Haber Merkezi

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kamudan ihraç edilenler arasında mağdur olduklarını düşünenlerin başvurularını değerlendiren komisyonla ilgili yeni gelişme yaşandı. Şu ana kadar vekaleten yürütülen komisyon başkanlığına atanan isim belli oldu. OHAL Komisyonu İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanvekili ve Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Salih Tanrıkulu, komisyon başkanlığına getirildi.

OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ile meslekten ihraç edilenler, bursu kesilen öğrenciler, rütbeleri alınan emekli güvenlik personeli ve kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin başvuruları incelemek üzere kurulan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunda yeni görevlendirilmeler yapıldı.

Bu kapsamda, Komisyon Başkanvekili Tanrıkulu, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanı oldu. Başkanvekilliğine ise komisyon üyesi, Adalet Bakanlığı Daire Başkanı Esat Işık getirildi.

OHAL KOMİSYONU BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KHK ile mağdur olduğunu düşünen binlerce kişinin başvuruda bulunduğu komisyonun bazı kararlar aldığı ancak henüz açıklanmadığı biliniyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, geçen hafta sonu yaptığı açıklamada komisyonun önümüzdeki günlerde bazı başvuruların sonuçlarını açıklayacağını söylemişti. Komisyonun yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

Yorumlar