Oğuz: Farklı alanlarda yatırım yaparak risk bölünmelidir

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, yatırım alanlarının çeşitlendirilmesi bunun içinde yurt dışı ticaretinin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, amacın riski bölmek olduğunu ifade etti. Mersin...

Google Haberlere Abone ol
Oğuz: Farklı alanlarda yatırım yaparak risk bölünmelidir

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, yatırım alanlarının çeşitlendirilmesi bunun içinde yurt dışı ticaretinin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, amacın riski bölmek olduğunu ifade etti.

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (Mersin ASİAD), geleneksel olarak düzenlediği iftar buluşması programıyla üyelerini bir araya getirdi. İşadamları, Mersin ASİAD Dernek Merkezinde düzenlenen programa yoğun ilgi gösterdi. Programda konuşan Mersin ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, "İslam dünyası olarak bir mübarek ramazan ayını daha idrak etmenin huzur ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu iftarınızı bizlerle paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek bir yıl aradan sonra tekrar birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Oğuz, ASİAD olarak bir yıl içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri hakkında bilgi vererek amaçlarının işadamlarının ticari alanda daha fazla imkan elde edebilmesini sağlamak olduğunu dile getirdi. Bölgesel ve ulusal bazda çok önemli programlara imza attıklarını vurgulayan Oğuz, ilimiz ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayabilecek programları ön planda tutarak hareket ettiklerini söyledi.

2013 yılı Kasım ayı içeresinde hem bölgesel hem de uluslararası iki ayrı program gerçekleştirdiklerini dile getiren Oğuz, "Bölgeselde perakendecilerle tedarikçileri buluşturarak kent ekonomisine hareketlilik kazandırmaya çalıştık. Ulusal ölçekte yapmış olduğumuz programla da yabancı işadamları ile yerli işadamlarımızı bir araya getirdik. İkili görüşmeler neticesinde ihracata önemli katkılar sağlayabilecek bağlantılar kuruldu. Yabancı işadamları da ilimizin potansiyelini görmüş oldular." ifadelerini kullandı.

Bu programların yanı sıra Ticaret ve Yatırım Heyeti programlarıyla 2014 yılı içerisinde çeşitli ülkelere gezi düzenlediklerini belirten Oğuz, her işadamının yurt dışına açılma gibi bir girişim içerisinde olması gerektiğini kaydetti.

Günümüz şartlarında riskin dağıtılması amacıyla farklı alanlarda yatırımın gerekli olduğuna işaret eden Oğuz, bu yüzden üyelerden yurt dışı programlarına ilgi göstermelerini tavsiye etti. Olanakların değerlendirilmesi temennisinde buluna Oğuz, hayırlı ve bereketli bir Ramazan dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

CİHAN

Yorumlar