Öğüt: Ardahan 43 yıl Rus işgalinde kaldı ama şimdiki gibi bir zulüm görmedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan'ın her yerinin çöp ve pislikten geçilmediğini, adeta hastalıklara davetiye çıkardığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Öğüt: Ardahan 43 yıl Rus işgalinde kaldı ama şimdiki gibi bir zulüm görmedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan'ın her yerinin çöp ve pislikten geçilmediğini, adeta hastalıklara davetiye çıkardığını söyledi. Ensar Öğüt, "Ardahan 43 yıl Rus işgalinde kaldı. Ama şimdi ki gibi bir zulüm görmedi. Hangi partiden olursa olsunlar bütün vatandaşlarımızı seferliğe davet ediyorum. Ötekileştirme yapmayacağız. Herkesi kucaklayacağız." dedi.

     CHP Ardahan il ve ilçe teşkilatları, geniş katılımlı bir programla kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Kahvaltıya Milletvekili Ensar Öğüt, CHP Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem, Ardahan Belediye Başkan adayı Mete Özdemir ve teşkilatta görevli çok sayıda çalışan katıldı.

    Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, AKP'li belediye başkanının 5 yılda başarısız bir dönem geçirdiğini söyledi. Öğüt, "Şehri dolaşıyorum, her yer toz toprak. Mevcut başkana verdiğimiz süre doldu. Artık başarısız olduğunu ilan ediyorum. Ardahan’ın her yeri çöp ve pislikten geçilmiyor. Bu çöplükler hastalıklara davetiye çıkarıyor. Çöpü kaldıramayan, çevreyi kirleten bir belediye olamaz. Yurt içi ve yurt dışından Ardahanlılar memleketlerine gelirken sevgi şefkatle geliyor. Geldikten sonra hemen kaçmanın derdine düşüyor. Rezalet bir şehir görüntüsü var şu an. Ardahan Yeni Mahalle’sine gidenler görürler; burası şehrin tam göbeğinde bir mahalle. Gel gör ki; köy yollarından beter. Köy sokakları bundan güzeldir. Ardahan 43 yıl Rus işgalinde kaldı. Ama şimdi ki gibi bir zulüm görmedi. Hangi partiden olursa olsunlar bütün vatandaşlarımızı seferliğe davet ediyorum. Ötekileştirme yapmayacağız. Herkesi kucaklayacağız. Bizim yapamayacağımız hiçbir projemiz yok. Mesela üniversiteden başlayarak hastaneye kadar olan kısıma raylı sistem yapacağız dedik. Bunu nasıl yapacaksınız diyenler var? Yıllarca bir sürü ülkeye raylı sistem yapan dostumuzla görüştük. Otobüsten ucuza mal olacak bize. Bizi seçin yapmazsak, hesap sorun. Bizi seçin şu Ardahan’a yeni bir şekil verelim. Batıyla kıyaslanacak bir şehir olsun. Yıllardır projelerle uğraşan ve Ardahan’a büyük katkı sağlayan Mete Özdemir bu halkın ilacı olacaktır." şeklinde konuştu.

CHP Ardahan Belediye Başkan adayı Mete Özdemir ise Ardahan'ı katılımcı bir yönetim anlayışıyla yöneteceklerini söyledi. Özdemir şöyle konuştu: "Kent Konseyi diye bir oluşum var. Ardahan’da 3 yıl önce kurulmuş. Sadece bir kez toplanmış. Neden bir kez toplanmış biliyor musunuz? Bu konseyden çıkacak kararların uygulanması zorunlu olabiliyor. Biz belediyeye geldikten sonra bu konseyi halkın içinden halkın istediği kişileri konseye dahil edeceğiz. Sadece onlarla sınırlı değil. Öğrenciler, gazeteciler, akademisyenler, kanaat önderleri, derneklerin de olduğu bir katılımcı grubuyla birlikte karar alacağız, birlikte uygulayacağız, şehri birlikte yöneteceğiz. Bambaşka bir şehir ortaya çıkaracağız. Projelerimiz küçük bütçelerle büyük işler yapabilecek düzeyde. Her şey Ardahan için. Ardahan’ı kent görünümüne sokacağız.” CİHAN

Yorumlar