Ogün Samast'ın babasından çarpıcı izahat

Hrant Dink suikastının tetikçisi Ogün Samast'ın babası derin devlete işaret ederek davanın reddini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Ogün Samast'ın babasından çarpıcı izahat

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin peşinden Dink Ailesi’ne ödediği 1 milyon 659 bin lira tazminatı katil zanlılarından istek eden İçişleri Bakanlığı’nın açtığı davaya suikastın tetikçisi Ogün Samast’ın vasisi baba Ahmet Samast yanıt dilekçesi verdi. Baba Samast, ‘derin devletin oğluna, Hrant Dink’i öldürttüğünü’ öne sürdü.

Ahmet Samast, oğlu Ogün Samast’ın Hrant Dink ile Dink Ailesi’nden sonra vakadan azami ziyan gören şahıs olduğunu savunarak davanın reddini istedi.

OĞLUMUN HRANT'IN YAZILARINDAN BİLE HABERİ YOK

Suikastın tetikçisi Ogün Samast’ın vasiliğini sektör baba Ahmet Samast, oğlunun hukuki mümessili sıfatıyla mahkemeye bir yanıt dilekçesi sundu.

Baba Samast yanıt dilekçesinde davanın reddine karar verilmesini istedi. Ahmet Samast dilekçesinde, suçun işlendiği tarihte oğlu Ogün Samast’ın 16 yaşında olduğunu belirterek, “Davacı idare, nasıl maktulün can güvenliğini koruyamadığı için dava konusu tazminatı ödemesi yapmak mecburiyetinde kalmış ise 16 yaşındaki bir çocuğun da suça sürüklenmemesi için gereken önlemleri almamıştır” dedi.

Baba Samast, “Hrant Dink’i tanımayan, onun yazılarından habersiz bulunan 16 yaşındaki çocuğun kışkırtılmasına ve eline silah verilip amaç gösterilmesine, çocuğun suça sürüklenmesine izleyici kalınmıştır” iddiasında bulundu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar