Ogün Samast'ın ifadesine başvuruldu

Dink cinayeti davasında 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan hükümlü Samast'ın, cinayetten sonra Samsun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde çekildiği belirtilen ve bir televizyon kanalında yayınlanan görüntülerle ilgili ifadesine başvuruldu

Google Haberlere Abone ol
Ogün Samast'ın ifadesine başvuruldu
Hrant Dink cinayeti davası kapsamında "tasarlayarak öldürme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan hükümlü Ogün Samast'ın, cinayetten sonra Samsun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde çekildiği belirtilen ve bir televizyon kanalında yayınlanan görüntülerle ilgili ifadesine başvuruldu.

Hrant Dink cinayeti soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü'nün talimatıyla bugün tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden getirilen Samast'ın, Dink'i öldürdükten sonra kaçtığı Samsun'da yakalanmasından sonra Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde çekildiği belirtilen ve medyaya yansıyan görüntüleriyle ilgili ifade verdiği kaydedildi.

Savcı Kökçü'nün ifadesine başvurduğu Samast'a, soruşturma dosyasında olmayan görüntü ve cinayet günü olay yerine yakın yerde bulunan jandarma istihbarat görevlileriyle ilgili sorular sorduğu belirtildi.

Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Dink cinayetine ilişkin medyada yer alan, ancak soruşturma dosyasında bulunmayan görüntülerle ilgili tespit tutanağı hazırladığı da ifade edildi.
Söz konusu görüntüde, Dink cinayeti hükümlüsü Ogün Samast'a, Samsun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü olduğu belirtilen mekanda polislerce bazı görüntüler izletilmiş ve cebindeki Türk bayrağını çıkartarak poz vermesi istenmişti.

Yorumlar