Öğretmenlere kalite yönetimi eğitimi

Batman'da Toplam Kalite Yönetimi (TKY) uygulamaları eğitim toplantıları devam ediyor.Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda gerçekleşen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, şube müdürleri ve eğitimciler katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmenlere kalite yönetimi eğitimi

Batman'da Toplam Kalite Yönetimi (TKY) uygulamaları eğitim toplantıları devam ediyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda gerçekleşen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, şube müdürleri ve eğitimciler katıldı. Akboğa, kalite yönetimi uygulamalarıyla ilgili toplantılar hakkında formatör öğretmenlerden bilgi aldı. Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Millî Eğitim Bakanlığı Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanuna dayanılarak hazırlanan toplam kalite yönergesi, Millî Eğitim Bakanlığı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilâtı ile bağlı okul ve kurumlarda yürütülen faaliyetlerin, toplam kalite yönetim anlayışıyla gerçekleştirilmesini amaçladıklarını söyledi. Akboğa, "Toplam kalite yönetimi uygulama yönergesiyle ilgili faaliyetler birer plân ve proje dâhilinde eğitim hizmetlerinden yararlananların memnuniyetini, her aşamasında ilgili tarafların gönül ve beyin gücüyle katılımını sağlayarak, ekip çalışması ön plânda tutar. Toplam kalite yönetimi uygulamaları çerçevesinde kaynakları etkili, verimli, personelin sürekli eğitimi kurumsallaştırılarak niteliği yükseltir ve hizmet sunumunda mükemmelin yakalanmasını sağlar." diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Akboğa’nın konuşmasının ardından hazırlanacak projelerde amaç, kapsam, dayanak, tanımlar, temel ilkeler, uygulamalar, yürütme ve yürürlük konuları ele alındı. CİHAN

Yorumlar