Öğretmenlere bu kez doğum günü sürprizini sendika yaptı

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi, üyelerinin doğum günlerini okullarında kutladı. Merkez ve ilçelerde gerçekleştirdiği etkinlikler ile adından sıkça söz ettiren Aktif Eğitim-Sen, şimdide üyelerinin doğum günlerini...

Google Haberlere Abone ol
Öğretmenlere bu kez doğum günü sürprizini sendika yaptı

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi, üyelerinin doğum günlerini okullarında kutladı.

Merkez ve ilçelerde gerçekleştirdiği etkinlikler ile adından sıkça söz ettiren Aktif Eğitim-Sen, şimdide üyelerinin doğum günlerini unutmayarak üyelerin çalıştıkları kurumlara giderek sürpriz yaptı. Doğum günlerinin hatırlanıp kendi okullarında çalışma arkadaşlarıyla kutlanmasının unutulmayacak bir anı olduğunu belirten üyeler, sendika yöneticilerine ince bir o kadarda anlamlı düşünceleri için teşekkür etti. Özel günlerde hatırlamanın ve hatırlanmanın karşı tarafa verdiği mutluluğun ölçülemeyeceğini belirten Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, “Aktif” sözcüğünün sadece sendikalarının isminde etiket olmadığını yaptıkları etkinliklerle bunu üyelere hissettirdiklerini söyledi. Aktif sözcüğünü yapılan etkinlikler, eğitim çalışanları, meslektaşları ve üyeleri adına farkındalık oluşturmada kullandıklarını sözlerine ekleyen Sefa Zor, “Sendikamız, yaptığı çalışmalarıyla sendikacılık anlayışına yeni bir heyecan ve ivme kazandırmıştır, kazandırmaya da devam edecektir. Bir sivil toplum örgütü olarak sendikaların temel görevinin üyelerinin ekonomik hak ve menfaatlerinin korunması olarak algılandığı bir dönemde, biz sendikal faaliyetlerin sadece ücret sendikacılığı yönüyle ele alınıp sınırlanamayacağını söylüyoruz. Sendika, üyelerinin sosyal kültürel yaşamlarını zenginleştirici faaliyetlerle beraber iyi ve kötü zamanlarında onların yanında bulunan bir aile işlevi görmesi için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Sendikacılığı sadece üyelik formu ve istifa formu olarak iki kağıt arasına sıkıştırıp üyelerini sadece bu iki kağıt arasında ziyaret eden bir sendika olmayacaklarının hatırlatan Zor, tüm üyelerinin doğum günlerini okullarında kutlamaya devam edeceklerini belirti. Ayrıca yeni çocuğu olan tüm üyelere sendika olarak hediyeler takdim edileceğinin de müjdesini verdi.

Birlik ve beraberlik içinde ilkeli ve sosyal sendikacılığın yapıldığı Aktif Eğitim-Sen çatısı altında bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirten üyeler, bu tür sosyal faaliyetlerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar