Öğretmenlerden 30 Mart’ta hükümete ders verme sözü

Gaziantep’te eğitimciler yeni Milli Eğitim Kanun Tasarısı'nı protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmenlerden 30 Mart’ta hükümete ders verme sözü

Gaziantep’te eğitimciler yeni Milli Eğitim Kanun Tasarısı'nı protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Davul zurna eşliğinde eğitim tasarısını protesto eden eğitimciler 30 Mart’ta hükümete ders verme sözü verdi.

    1 günlüğüne iş bırakan Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş, Eğitim- Sen üyesi öğretmenler, eğitimde yeni düzenlemeyi protesto etmek için Kırkayak Parkı'nda bir araya geldi. Tasarıyı, eğitime vurulmuş bir darbe olarak nitelendiren şube başkanları ve öğretmenler sloganlar eşliğinde Maarif Meydanı’na gelerek basın açıklaması yaptı.

    Üç sendikanın ayrı ayrı yaptığı basın açıklamasında Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Faruk Koç, AK Parti’nin yolsuzlukları örtmek için adliyede, yargıda, anayasada, polis içerisinde yandaşlar oluşturmak için yer değişikliğine gittiğini ifade etti. Sırada eğitimin olduğuna dikkat çeken Koç, “Türkiye’de 100 binin üzerinde olan eğitim emekçilerini görevden alarak, yerine kendi yandaş yöneticilerini oraya yerleştirmek amacıyla yasa taslağı var. Kanun tasarısı eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştirecektir. Hükümet yangından mal kaçırır gibi hazırladığı torba yasayla eğitimi siyasal hedefleri doğrultusunda yeniden biçimlendirmek istemiştir.” dedi.

    Eğitim çalışanlarının kaygılı olduğuna dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, bu ortamda yeni nesillerin sağlıklı yetişemeyeceğini vurguladı. Avan, “Bugün burada iş bırakmamızın amacı Türk eğitim sitemi tepeden aşağıya taş üstünde taş bırakılmayacak şekilde yerle yeksan edilmektedir. Olup bitenlere baktığımızda Türk eğitim sisteminde Cumhuriyet tarihinden bu tarafa görülmemiş kıyım, görülmemiş zulüm, görülmemiş ayrımcılık, görülmemiş siyasallaşma yaşanmaktadır. Bunun tek sorumlusu, Türkiye’yi parti devrine götürmek isteyen AKP iktidarıdır.” açıklamasında bulundu. Avan, hükümetin yaptıkları karşında öğretmenleri 30 Mart’ta ders vermeye davet etti.

    Eğitim –İş Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Ay ise “Bugün her alana olduğu gibi, yargıya olduğu gibi, tıpkı sağlığa olduğu gibi eğitimde de her türlü değerlerle oynanmaya başlanmıştır.” diye konuştu.

    Kanun tasarısını eleştiren eğitimciler, şu şekilde sloganlar attı: 'Hükümet istifa', 'Tayyip Yüce Divan'a', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk', 'Hırsız var', 'Hükümet İstifa', 'Baş yalancı Başbakan, Recep Tayyip Erdoğan'

    Açıklamaların ardından sendika üyeleri halaylar çekerek, sloganlar eşliğinde dağıldı. CİHAN

Yorumlar