Öğretmenler ve öğrenciler tartıştı, öğrenciler kazandı

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri Münazara Topluluğu, öğretmenlerle öğrencileri münazarada bir araya getirdi. Türkiye’de ilk kez uygulanan bu etkinlikte eğitime akademik yaklaşımla sosyal yaklaşım tartışıldı. Okulun kültür merkezinde...

Google Haberlere Abone ol
Öğretmenler ve öğrenciler tartıştı, öğrenciler kazandı

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri Münazara Topluluğu, öğretmenlerle öğrencileri münazarada bir araya getirdi. Türkiye’de ilk kez uygulanan bu etkinlikte eğitime akademik yaklaşımla sosyal yaklaşım tartışıldı.

Okulun kültür merkezinde yapılan münazarada öğretmenlerden Hamdi Gülen, Ali Aksu, Davut Karatepe ve Hüseyin İnce’nin oluşturduğu iktidar kanadı 'Eğitimde Akademik Başarının Önemi'ni ele alırken; öğrencilerden Nevzat Taşçı, Semih Köksal, Ahmet Baltacı ve Seyit Tümtürk’ün oluşturduğu muhalefet kanadı da eğitimde sosyal başarıyı savundu.

    Her konuşmacının 7 dakika süre aldığı ve rakiplerinden gelen sorulara cevap verdiği münazarada ortaya konulan argümanlar ve sergilenen performans jüri tarafından değerlendirildi ve sonuçta öğrencilerin savunduğu sosyal başarı galip geldi. Maç olarak da değerlendirilen münazarada maçın adamı plaketi ise etkili konuşmasıyla büyük beğeni toplayan 10. sınıf öğrencisi Nevzat Taşçı'ya verildi. Yaklaşık 2 saat süren etkinliğin ardından kürsüye gelen Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül, öğretmenlerle öğrencilerin gayet medeni bir şekilde fikirlerini tartıştırdıklarını ve böylesi bir etkinlikle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

    Münazara Topluluğu üyeleri Nevzat Taşçı, Taha Öner ve Ahmet Ton'a teşekkür eden Okul Müdürü Salih Öngül, katılımcılara başarı sertifikalarını da takdim etti. CİHAN

Yorumlar