Öğretmenler ücretsiz nöbet sistemine tepki gösterdi

Kayseri’de Türk Eğitim-Sen'e bağlı bir grup öğretmen okullarda kendilerine ücret ödenmeden getirilen ve sorumluluk yüklenen nöbet sistemine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmenler ücretsiz nöbet sistemine tepki gösterdi

Kayseri’de Türk Eğitim-Sen'e bağlı bir grup öğretmen okullarda kendilerine ücret ödenmeden getirilen ve sorumluluk yüklenen nöbet sistemine tepki gösterdi. Öğretmenler, tepkilerini Milli Eğitim Bakanlığı'na bin 500 imzalı dilekçe gönderdi.

Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Kayseri Merkez Postane önünde basın açıklaması yaptı. Öztürk, nöbet sisteminde öğretmenlere büyük sorumluluk verildiğini hatırlatarak, bu sorumluluk karşılığında bakanlığın herhangi bir ödeme yapmadığına dikkat çekti. Öztürk, “Öğretmenler her zaman angarya ve boş işlerle iştigal ettirilmektedir. Son olarak okullarda 'Nöbet sistemi' adı altında öğretmenler bekletilmektedir. Türk Eğitim- Sen 2 No'lu şube ve üyesi öğretmenler olarak bedava nöbet tutmak istemiyoruz. Bu sebeple yaklaşık 1500 öğretmenin ücretsiz nöbet tutmak istemediği içeren toplu dilekçeyi Milli Eğitim bakanına gönderiyoruz” dedi. CİHAN

Yorumlar