Öğretmenler, Seçim Kanunu'na muhalefet iddiasıyla polise 4 saat ifade verdi

Kocaeli'nde, Fem Dershanesi Körfez Şubesi öğretmenleri, Seçim Kanunu'na muhalefet ettikleri iddiası ile polise 4 saat ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmenler, Seçim Kanunu'na muhalefet iddiasıyla polise 4 saat ifade verdi

Kocaeli'nde, Fem Dershanesi Körfez Şubesi öğretmenleri, Seçim Kanunu'na muhalefet ettikleri iddiası ile polise 4 saat ifade verdi. Dershane Müdürü Osman Aykan, dershanelerinde böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını söyledi. Dershanenin avukatı Hüseyin Bacacı da herhangi bir ispat vasıtasından yoksun, somut delille temellendirilemeyecek iddialarla ilgili yasal haklarını kullanacaklarını belirtti.

Özel okul, dershane ve yurtlardaki sorgu odası uygulaması sürerken, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde faaliyet gösteren Fem Dershanesi öğretmenleri, asayiş şube müdürlüğüne ifadeye çağrıldı. Derslerinden sonra şubeye gelen öğretmenlerin ifadesi 4 saat sürdü. Dershanenin avukatı Hüseyin Bacacı, öğretmenlerin ifadesi sonrası yaptığı açıklamada, 14 Mart Cuma günü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönlendirdiği müfettişlerinin Fem Dershanesi Körfez şubesinde bir kısım öğrencilerin ifadesini aldığını hatırlattı. Bacacı, bu ifadelerde 4 öğrencinin Seçim Kanunu'na muhalefet iddiasıyla şikayette bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Herhangi bir ispat vasıtasından yoksun, bir şekilde iftira mahiyetinde, herhangi bir somut delille temellendirilemeyecek iddialarla, öğretmenlerimizin siyasi propaganda yaptıkları, iktidar partisi hakkında olumsuz beyanda bulundukları şeklinde yalan ve iftiradan ibaret beyanlarda bulunmuşlar. Bu kapsamda 6 öğretmenimiz ifade verdi. Biz de şikayet hakkımızı saklı tuttuğumuzu belirttik. Bunla ilgili yasal haklarımızı kullanacağız."

"HAYATINDA KARAKOL GÖRMEMİŞ ÖĞRETMENLER"

Bacacı, poliste öğretmenlere, dershanede öğrencilere gündemle alakalı, şuan ki yolsuzluk operasyonuyla alakalı telkinlerde, devlet büyükleriyle ilgili hakarette bulunup bulunulmadığı hususunda sorular sorulduğunu ifade etti. Bacacı, böyle şeyin özel okullar mevzuatına aykırı olduğunu, idarecilerin, öğretmenlerin böyle bir eğilimi olmayacağını açık şekilde ifade ettiklerini aktardı. Bacacı, iddiaların boş ve uzun olması sebebiyle ifadenin 4 saat sürdüğünü dile getirdi. Bacacı, "Hayatında karakol görmemiş öğretmenler, ister istemez bundan etkilendiler. Daha önce herhangi bir adli sicil kaynı olmayan, hiç karakol önünden geçmeyen öğretmenler, bu tarz basit ve çirkin ifadeler sebebiyle ifade vermek zorunda kaldı." dedi.

"DİSİPLİNE AYKIRI DAVRANIŞLARI DOLAYISIYLA GÖRÜŞÜLEN ÖĞRENCİLER"

FEM Dershanesi Körfez Şubesi Müdürü Osman Aykan da öğrencilerin dershanede hiç olmayan bir takım ithamlarda bulunduğunu ifade etti. Aykan, şunları kaydetti: "Bu öğrenciler, özellikle dershanede disiplin açısından bir takım problemi olan öğrenciler. Bu şekilde bir iftira yoluna gitmişler. Bizim idare anlamda, disiplin anlamında, dershane içinde bir takım disiplinsiz davranışlardan dolayı görüştüğümüz öğrenciler. Bir kısmı bunların içerisinde. Bunlar bu şekilde bir takım iddialarla karalamaya çalışmışlar. İşin temelinde bu yatıyor. Dershanede hiç olmayan, bir takım devlet büyüklerine uygun olmayan bir takım şeylerin söylendiği iddiaları var, kesinlikle bu gibi şeylere dershanede girilmemektedir." Aykan, sınavlar yaklaşırken böyle iddialarla meşgul olmak istemediklerini belirterek, "Biz böyle bir dönemde özellikle öğrencilerin dersleriyle ilgili meşgul olmak istiyoruz. Öğretmenlerimizin dersleri var, sınavları var. Bu noktada meşgul olmak istiyoruz. Bu da ister istemez bizi farklı bir şekilde meşgul ediyor. Psikolojik olarak da etkileniyoruz." diye konuştu. Öğretmenler, ifadelerinin ardından karakoldan ayrıldı.


CİHAN

Yorumlar