Öğretmenler, özlük hakkı sorularını 444’lü hattan öğrenecek

Milli Eğitimi Bakanlığı, öğretmenlerin ve bakanlık personelinin özlük hakları ile ilgili sorularını iletebileceği özel bir hat kurdu.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmenler, özlük hakkı sorularını 444’lü hattan öğrenecek

Milli Eğitimi Bakanlığı, öğretmenlerin ve bakanlık personelinin özlük hakları ile ilgili sorularını iletebileceği özel bir hat kurdu. Öğretmenler ve bakanlık personeli, özlük haklarıyla ilgili merak ettikleri soruları bakanlığa bağlı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan 4449 446 numaralı hat'a iletebilecek. İnsan kaynakları genel müdürlüğü tarafından oluşturulan özlük hatları ile ilgili hat'ın 6 Ocak’tan itibaren hayata geçeceğini belirten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Öğretmenlerimiz ve bakanlık camiamız, 6 Ocak'tan itibaren 444 9 446 numaralı iletişim hattını arayabilecek ve özlük hakları ile ilgili tüm sorularına cevap alacaklar.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı ‘Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödül Töreni’ Başkent Öğretmenevi’nde yapıldı. Törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ve birçok davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende yenilikçilik ödülleri ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Çalışma kapsamında, ülke genelinde 750 proje başvurusu yapıldı. Bu başvurulandan 104’ü, üst komisyonda değerlendirmeye bırakıldı. Üst komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonucu 24 proje ödüle layık görüldü. Strateji Geliştirme Daire Başkanı Veysel Erdel, okul öncesi eğitimden teknolojinin eğitimde kullanılmasına kadar 10 alanda proje başvurusu alındığını söyledi. Projeler alanında uzman jüri tarafından değerlendirilerek 24 projenin ödüle layık görüldüğünü anlatan Erdel, “Bu ödüller daha nice yeni çalışmalara vesile olacaktır. Bu projede emeği olan tüm bakanlık çalışanlarını, ödül alan almayan okullara ve emeği geçen herkes teşekkür ederim.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ülke genelinde örnek uygulamalarla ses getiren birçok kurum ve okulun başvuru yaptığını söyledi. Okul ve kurumların, 10 kategoride toplam 750 proje gönderdiğini anlatan Avcı, “Sivil toplum kuruluşları, Yükseköğretim Kurulu, TÜBİTAK, Kalkınma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı temsilcilerinden oluşan kurul tarafından başvurular değerlendirildi ve 24 proje ödüle layık görüldü.” diye ifade etti.

DEZAVANTAJLI GRUPLARIN MESLEKİ EĞİTİM DESTEĞİ İÇİN DE ÖZEL BİR HAT OLUŞTURULDU

Öğretmenlerin özlük sorunları ile ilgili pek çok sorunla muhatap oldukları belirten Avcı, “Bu konularda basında da zaman zaman sağlam olmayan bilgiler çıkabiliyor. Özlük hakları ile ilgili sorunları danışabilecekleri hat açıyoruz. İnsan kaynakları genel müdürlüğü bir iletişim hattı oluşturdu. Öğretmenlerimizi ve Milli Eğitim Bakanlığı camiası, özlük hakları ve insan kaynakları ile ilgili sorunlarını 6 Ocak'tan itibaren 444 9 446 numaraları iletişim hattına iletebilecek. Burası, insan kaynaklarının özlük sorunları ile ilgili danışma hattı. Bunun yanı sıra dezavantajlı grupların, şiddet gören kadınların, eski hükümlülerin, engellilerin desteklenmesi amacıyla yapılan mesleki eğitim ile ilgili bir projemiz oldu. Bu proje için de 444 4 632 bir hat kuruldu. Özellikle meslek sahibi olmak isteyen hanım ve engelli kardeşlerimizin bu telefona müracaatları ile en kısa sürede kendilerine ulaşılarak mesleki eğitim kursları hattında bilgi alabilecekler.” şeklinde konuştu.

Avcı’nın konuşması sırasında bir engelli vatandaş, “Engelliler sizinle gurur duyuyor sayın bakanım.” diye seslendi. Avcı ise “Çok teşekkür ediyorum.” cevabını verdi. Konuşmaların ardından Bakan Avcı, ödüle layık görülen 24 proje sahibine ödüllerini takdim etti.


CİHAN

Yorumlar