Öğretmenler meydanlarda

Kayseri’de öğretmenler, Milli Eğitim Temel Kanunu ve bazı kanun ve kanun hükmündeki kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair hazırlanan kanun tasarısına tepki göstermek için meydanlara çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmenler meydanlarda

Kayseri’de öğretmenler, Milli Eğitim Temel Kanunu ve bazı kanun ve kanun hükmündeki kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair hazırlanan kanun tasarısına tepki göstermek için meydanlara çıktı. Sendikaların ortaklaşa düzenlendiği eylemde tasarı, pimi çekilmiş bombaya benzetildi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki eyleme Türkiye Kamu-Sen ve Eğitim Sen katıldı. “AKP yasanı al başına çal” sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, bu tasarı ile AKP’nin kendi devletini kuracağını söyledi. Benli, “Yandaşlarını, torpilli olanları, emir kullarını okul yöneticisi yapacak, diğerlerini ise ekarte edecektir. AKP, tıpkı emniyet ve yargıda olduğu gibi eğitimde de kendi adamlarını kilit noktalara getirme hevesindedir. Eğitimde liyakatli, becerikli, ehil yöneticilerin yerini, iktidarın her emrini yerine getiren beceriksiz, bilgisiz, ehliyetsiz kişiler alacaktır. Tasarı, hem bakanlık denetçilerini hem de il eğitim denetmenlerine zulmü deva görmektedir.” dedi.

"DERSHANELER HÜKÜMETİN İNADINA KURBAN EDİLİYOR"

Dershanelerin kapatılmasıyla eğitimin ve öğrencilerin hükümetin inadına kurban edildiğini ifade eden Benli, şunları söyledi: “Dershanelerin kağıt üzerinde kapatılması demek, fiil olarak kapatılacağı anlamına gelmemektedir. Sınav ve yarış olduğu müddetçe dershaneler bu kez illegal olarak faaliyetlerine devam edecektir. Bu minvalde Türk Eğitim Sen olarak, bu tasarının yasalaşmaması için her türlü gayreti sarf edeceğiz. MEB’i siyasallaştıran, kendinden olmayana hayat hakkı tanımayan, iktidarın her söylediğini emir telakki edenleri makamlara getirebilecek bu yasa taslağı derhal geri çekilmelidir. Eğitimi kaosa sürükleyecek ve büyük depremlere yol açacak olan bu tasarı asla kabul edilemez.”

Eğitim Sen Şube Başkanı Sedat Ünsal ise hükümetin, yangından mal kaçırır gibi hazırladığı torba yasa ile eğitimi kendi çıkarları ve siyasi hedefleri doğrultusunda yeniden biçimlendirme istediğini söyledi. Ünsal, “AKP iktidarı, Meclis'ten hızla geçirmek istediği bu yasa tasarısı ile ataması yapılmayan binlerce öğretmenimizi bir kez daha güvencesizliğe mahkum etmek istemektedir. İktidar, öğretmen alımlarında ve yönetici atamalarında bile kendinden olmayana tahammül edememekte, kendisine koşulsuz itaat edecek insanlarla çalışmak istemektedir.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar