Öğretmene dayak davasında müdür hapis cezası aldı

İzmir’de 2009 yılında, Buca Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Funda M.B.'yi dövdüğü iddiasıyla yargılanan okulun eski müdürü E.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmene dayak davasında müdür hapis cezası aldı

İzmir’de 2009 yılında, Buca Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Funda M.B.'yi dövdüğü iddiasıyla yargılanan okulun eski müdürü E.A., 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Hükmün açıklanması ertelendi.

Funda M.B., 2009 Şubat ayında E.A.’nın kendisini dövdüğünü iddia ederek İzmir ve İstanbul Adli Tıp kurumlarından aldığı sağlık raporuyla şikayetçi olmuştu. Zanlı E.A. hakkında, İzmir 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, kamu görevlisinin nüfuzunu kullanarak kasten yaralaması suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. İlk duruşmada, okulun spor için ayrılan paralarını harcama yetkisi olan Funda M.B.'nin usulsüz harcamalar yaptığını tespit ettiğini ileri süren sanık E.A., bu sebeple tartışma yaşandığını ancak kendisine vurmadığını söylemişti. Şahetlerden kütüphane görevlisi ve iki öğretmen ise sesler üzerine E.A.’nın odasına gittiklerini, öğretmenin dövüldüğünü gördüklerini anlatmıştı. Sanık E.A., haksız tahrik indirimiyle 10 ay hapis cezası aldı, ceza paraya çevrildi. Öğretmen Funda M.B.’nin avukatları, temyize başvurdu. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, mahkemenin kararını sanık amir olduğu için esastan bozdu.

Bozma kararının ardından 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülen duruşmaya, sanık E.A. ve avukatlar katıldı. Sanık önce 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Haksız tahrikten 1 yıl 6 aya, iyi halden de 1 yıl 3 aya indirilip hükmün açıklanması ertelendi. Sanık E.A. hakkında açılan tazminat davası ise devam ediyor. CİHAN

Yorumlar