Öğretmen ve öğrencilere bin 200 tablet bilgisayar dağıtıldı

Türkiye genelinde pilot uygulaması tamamlanan FATİH Projesiyle 81 ilde aynı anda, 3 bin 500 okulda, 675 bin öğrenci ve öğretmene tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmen ve öğrencilere bin 200 tablet bilgisayar dağıtıldı

Türkiye genelinde pilot uygulaması tamamlanan FATİH Projesiyle 81 ilde aynı anda, 3 bin 500 okulda, 675 bin öğrenci ve öğretmene tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi. Yozgat’ta da bin 200 tablet bilgisayar öğretmen ve öğrencilere dağıtıldı.

Yozgat İstiklal Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tablet bilgisayar dağıtım töreninde, 9. sınıf öğrencilerine ve öğretmenlerine 132 adet tablet bilgisayar, Vali Abdulkadir Yazıcı ve protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.

Vali Abdulkadir Yazıcı, yaptığı konuşmada, Türkiye’de eğitim alanında önemli gelişmeler yaşandığını söyledi. Yazıcı, "FATİH Projesi, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla bilişim teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde, derslerde etkin kullanımı için okul öncesi, ilköğretim ile ortaöğretim düzeyindeki ilimiz genelindeki tüm dersliklere LCD panel etkileşimli tahta ve internet ağ altyapısı sağlanmaktadır. Proje kapsamında her öğretmenimize ve her öğrencimize tablet bilgisayar verilecektir. Dersliklere kurulan BT donanımının öğrenme-öğretme sürecinde etkin kullanımını sağlamak amacıyla öğretmenlere hizmet içi eğitimler verilmektedir. Bu süreçte öğretim programları BT destekli öğretime uyumlu hale getirilerek, eğitsel e-İçerikler oluşturulmuş ve oluşturulmaya devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Proje kapsamında, il genelinde 32 okulda, Anadolu liseleri ve Anadolu imam hatip liselerinde 725 sınıfta etkileşimli tahta kurulmuş ve 27 okulun internet ve elektrik üzerine olmak üzere altyapısı tamamlandığını kaydeden Vali Yazıcı, "Altyapısı tamamlanan merkez ilçe ile beraber 9 ayrı ilçemizde bakanlığımız tarafından belirlenen toplam 16 okulda öğretmenlerimize 553 tane, ayrıca İstiklal Anadolu Lisesi’ndeki 9. sınıf öğrencilerine ise 132 tane tablet bilgisayar bugün itibariyle dağıtılmıştır. Pilot çalışma ve bugün dağıtılan tabletlerle birlikte toplam 630 öğretmen ve 582 öğrenciye tablet dağıtımı gerçekleştirilmiş, 644 öğretmen FATİH Projesi Eğitimde Teknoloji Kursu'na, 383 öğretmen ise tanıtım ve bilgilendirme seminerine alınmıştır. Ayrıca, altyapısı tamamlanan 27 okulumuzun 9. sınıf öğrencilerinin tamamına mart ayı sonuna kadar tablet dağıtımı bakanlık tarafından planlanmıştır. Projenin bundan sonraki aşamasında öncelikli olarak tüm meslek liseleri Ağustos 2014 sonuna kadar ve devamında, tüm ortaokullar Haziran 2015 sonuna kadar tamamlanacaktır." diye konuştu.

Bugün dağıtımı gerçekleştirilen İstiklal Anadolu Lisesi öğretmenleri Etkileşimli Sınıf Yönetimi konusunda 31 Mart’a kadar sürecek uzaktan eğitime alınacaklarını söyleyen Vali Yazıcı, “Proje sürecinde öğretmen ve öğrencilere rehberlik yapmak amacıyla tüm FATİH Projesine dahil okullara Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni görevlendirmesi yapılmıştır.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar tarafından öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayarlar dağıtıldı.




CİHAN

Yorumlar