Öğretmen olmak isteyen gençlere diplomayı alana kadar rehberlik

Göçmen ailelere mensup öğrencileri öğretmenlik mesleğine özendirmek amacıyla bu haftasonu bir günlük bilgilendirme semineri düzenleniyor. Berlin Eğitim Senatörü Sandra Scheeres göçmen ailelere mensup öğrencileri seminere katılıp bilgilenmeye...

Google Haberlere Abone ol
Öğretmen olmak isteyen gençlere diplomayı alana kadar rehberlik

Göçmen ailelere mensup öğrencileri öğretmenlik mesleğine özendirmek amacıyla bu haftasonu bir günlük bilgilendirme semineri düzenleniyor. Berlin Eğitim Senatörü Sandra Scheeres göçmen ailelere mensup öğrencileri seminere katılıp bilgilenmeye çağırdı. Öğretmenliğe ilgi duyup etkinliğe katılanlara ise bu mesleği seçene kadar rehberlik hizmeti veriliyor.

Almanya’daki gerek orta dereceli okullarda gerekse meslek okullarında göçmen ailelere mensup öğrenci sayısı hızla artıyor. Ne var ki, bu okullarda öğretmen olarak görev yapan öğretmenlerin oranı yüzde sadece 1. Berlin Eyaleti ise bu durumu değiştirmek ve öğretmen sayısını arttırmak için kolları sıvamış. Göçmen ailelere mensup öğrencileri öğretmenlik mesleğine özendirmek amacıyla Berlin Eğitim Senatörlüğü’nün bundan dört yıl önce başlattığı çalışmalar istikrarlı bir şekilde sürüyor. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da 21 Haziran’da, “Migra Mentor Kampüsü" adı altında, tam gün sürecek bir bilgilendirme etkinliği düzenliyor.

Etkinliğe katılıp öğretmen olmaya karar veren öğrencilere okuldan öğretmen olarak mezun olana dek çeşitli alanlarda yardımcı olunuyor, mesleklerinde deneyimli öğretmenler tarafından rehberlik yapılıyor. Rehber öğretmenler, Berlin Eğitim Senatörlüğü bünyesinde kurulan Göçmen Öğretmenler Ağı tarafından sağlanıyor. Berlin Eğitim Senatörü Sandra Scheeres'de göçmen ailelere mensup öğrencileri seminere katılmaya davet edenler arasında. Bir meslek hakkında bilgi sahibi olmanın önemine değinen Scheeres, bilgilendirme etkinliğinde öğretmenliğe dair bilinmesi gereken her türlü bilginin öğrencilere aktarıldığını belirtti.

Mümkün olduğunca fazla öğrenciye ulaşabilmek amacıyla bir el bildirisi de hazırlanmış. Okullarda dağıtılan bildiride 10’uncu sınıfa devam eden öğrencilere şöyle sesleniliyor: “Sevgili göçmen aileye mensup 10’uncu sınıf öğrencileri, öğretmen olmayı hiç düşündünüz mü? Çocuklarla veya gençlerle çalıştığınızı hayal edebiliyor musunuz? Bunu yapabiliyorsanız, tam da bu meslek için biçilmiş kaftansınız. Sizi Migra Mentor-Kampüsü’ne katılmaya çağırıyoruz. Migra Mentor Kampüs’ü okul ile üniversiteyi farklı bir şekilde tanımanıza yardımcı oluyor. Migra Mentor Kampüsü’nde öğretmenlik mesleği üzerine, kariyer imkanları da dahil olmak üzere bilmeniz gereken her şeyi öğrenme imkanınız var."

CİHAN

Yorumlar