Öğretmen kadrolarındaki azaltmaya ortak tepki

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Yeşiller-SPD koalisyon hükümetinin tasarruf planı dahilinde öğretmen kadrolarını azaltması koalisyon ortaklarının arasını açtı.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmen kadrolarındaki azaltmaya ortak tepki

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Yeşiller-SPD koalisyon hükümetinin tasarruf planı dahilinde öğretmen kadrolarını azaltması koalisyon ortaklarının arasını açtı. Geçen yıl öğretmen kadrolarında bin kişilik azaltmaya giden eyalet hükümeti, bu yıl da bin 200 kişilik bir azaltmaya gidecek. Yeşiller-SPD koalisyon hükümeti yaklaşık 100 bin olan öğretmen kadrosunu 2020 yılına kadar 11 bin 600 azaltarak 90 binin altına indirmeyi planlıyor.

Söz konusu sayıları çok yüksek bulduğunu açıklayan SPD Eyalet Meclis Grup Başkanı Claus Schmiedel, "Uzun vadede öğrenci sayısının azalmasıyla birlikte öğretmen kadrosu da azaltılabilir, ancak bu sayılar birbirleriyle orantılı olmalı. Şu an öğrenci düşüşü söz konusu olmamasına rağmen öğretmen kadrosunu bu kadar azaltmayı doğru bulmuyoruz. Tasarruf edebilmek için eğitim kalitesini düşürmemek gerekiyor." dedi. Yeşiller ise Schmiedel'in tepkisini şaşkınlıkla karşıladıklarını açıkladı.

Yeşiller Eyalet Meclis Grup Başkanı Edith Sitzmann, "Baden-Württemberg'de eğitim kalitesinde herhangi bir kalite düşüklüğü söz konusu olmayacak. Ancak bazı okulların kapanması ve önümüzdeki yıllarda öğrenci sayısının düşmesi beklendiğinden dolayı öğretmen kadrolarını azaltmak zorunlu hale geliyor." diye konuştu. Hükümet sözcüsü Rudi Hoogvliet ise, öğrenci sayısındaki değişikliği bilmediğini belirterek, "Konuyla ilgili doğru bir açıklama yapmak için öncelikle önümüzdeki günlerde Eyalet İstatistik Dairesi'nin açıklayacağı rakamları beklemek gerekiyor." dedi. CİHAN

Yorumlar