Öğretmen adayları, yaratıcı dramanın eğitimdeki yerini konuştu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Matematik Gönüllüleri Topluluğu, yaratıcı dramanın eğitimdeki yerine ilişkin konferans düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmen adayları, yaratıcı dramanın eğitimdeki yerini konuştu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Matematik Gönüllüleri Topluluğu, yaratıcı dramanın eğitimdeki yerine ilişkin konferans düzenledi.

Eğitim Fakültesi’nde yapılan konferansa katılan Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü öğretim görevlisi ve İzmir Çağdaş Drama Derneği kurucularından Erdem Erem, eğitimde yaratıcı düşünmeyi geliştirme konusunda sunum yaptı. Bilgisayarı küçük yaşlarda öğrenip 13-14 yaşlarında milyarlarla oynayan, 17 yaşında da banka sistemlerini çökertebilen çocuklar olduğuna dikkat çeken Erem, tehlikenin boyutlarının altını çizerek, öğretim tekniklerinin değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yaratıcı dramanın eğitimdeki yerine ilişkin konferansta öğretim görevlisi Erdem Erem, “Bir öğretmenin en önemli özelliklerinden biri cesaretli olmasıdır. Bunun yanında bir diğer amacınız farklılık yaratmak olsun. Böyle bir çağda farklılık yaratmak çok önemli. Derste huzursuzluk yaratın. Huzursuzluktan kast ettiğim şey korku değil, ‘Yeni bir şey üretmeliyim’ hissiyatından, yeni bir şey ortaya çıkarma isteğinin verdiği huzursuzluktan söz ediyorum.” dedi.

YARATICI DRAMA ÖĞRENCİLERLE ARKADAŞ OLMAYI SAĞLIYOR

Yaratıcı dramanın dramatizasyon, psikodrama veya tiyatro ile aynı şey olmadığına değinen Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü öğretim görevlisi Erdem Erem, “Tiyatro bir sanat yaratıcı, drama ise eğitim yöntemidir. Eğitimde dramanın hazırlık, canlandırma ve değerlendirme olarak üç süreci vardır. Bu üç süreç birbiriyle bağlantılı olmak zorundadır. Yaratıcı dramada hayatta var olan her şeyden yararlanabiliriz. Yaratıcı drama aynı zamanda öğrencilerle arkadaş olabilmenizi sağlar. Öğretmeni arkadaş yerine koyduğunuz zaman öğrenmeniz de kolaylaşır.” şeklinde konuştu

2005 yılında kurulan Eğitim Fakültesi Tiyatro Topluluğu, 2 yıl sonra isim değiştirerek Yaratıcı Drama Kulübü adını almıştı. Her yıl ortalama otuz öğrenciyle yaratıcı dramayı ve tiyatroyu merkeze alarak gösteriler üreten kulüp, gösterileri üniversite bünyesinde veya diğer üniversitelerde ve halkın izleyebileceği salonlarda izleyicilerin beğenisine sunuyor. Böylece Eğitim Fakültesi öğrencilerinin sosyal becerilerinin gelişimine katkı sağlanmaya çalışan kulüp, öğrencilerin öğretmenlik yaşamlarında yaratıcı drama yöntemini kullanabilir hale gelmelerini istiyor. Bu nedenle hem öğretmenlerin özel alan becerilerine hem de yaratıcı drama alanına katkıda bulunmaya çalışan Yaratıcı Drama Kulübü, çalışmalarını nitelikli bir şekilde devam ettirmeyi, ulaşılan öğrenci sayısını imkânlar dâhilinde yakın gelecekte artırmayı ve üniversite genelinde bilgilendirmeye yönelik farklı çalışmalar yapmayı hedefliyor. CİHAN

Yorumlar