Öğretmen adayları çocuklar için yeniden oda tanzim ettiler

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) Okul öncesi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri Hacer Malak, Fatma Subaşı, Alaplı Devlet Hastanesi Çocuk bölümü servisine yeni bir oda kazandırdı. Ereğli Eğitim...

Google Haberlere Abone ol
Öğretmen adayları çocuklar için yeniden oda tanzim ettiler

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) Okul öncesi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri Hacer Malak, Fatma Subaşı, Alaplı Devlet Hastanesi Çocuk bölümü servisine yeni bir oda kazandırdı.

Ereğli Eğitim Fakültesinde başlatılan 'Topluma Hizmet Uygulamaları dersi' kapsamında bir çok proje hayata geçiriliyor. Bu projelerden bir tanesine imza atan Hacer Malak, Fatma Subaşı Alaplı Çocuk yatan bölümünde dışarıya çıkamayan çocuklar için oda düzenlendi. Hastane yönetimi ile görüşen iki öğrenci, kolları sıvayarak yeniden yapımı için çalışmalarına başladıkları odanın boya, tamir ve diğer malzemelerin teminini gerçekleştirdi. Kısa sürede yapılan odanın teslimini hastane yönetimine teslim eden öğrenciler büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Yapılan çalışma hakkında gazetecilere bilgi veren Hacer Malak "Biz Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Okul öncesi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileriyiz. Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında bir proje gerçekleştirmemiz gerekiyordu. Bizde bizden önceki arkadaşlarımızın Ereğli ve Akçakoca da yapmış olduğu bu projeyi Alaplı’ya taşımak istedik. Başlangıçta amacımız bu projenin devamını sağlayabilmekti. Ancak hastane yönetimiyle görüşmeye geldiğimizde kolunda serumuyla gezen bir çocuk hasta gördük. Bunu gördükten sonra ise projemizi daha içten ve en iyi şekilde gerçekleştirebilmek için canla başla çalıştık. Artık projemizin amacı, çocukların tedavi gördükleri süreç boyunca hem eğitim alabilmelerini sağlamak hem de çektikleri acıları birazda olsa azaltarak ailelerin üzerindeki yükü hafifletebilmek oldu. Odayı ayarladıktan sonra projemizin de gereği olan maddi desteği sağlamamız gerekiyordu. Bunun için Alaplı Kaymakamlığı, Alaplı Belediyesi, Alaplı esnafı ile görüşmeler yaptık. Bu görüşmeler sonucunda olumlu sonuçlar alarak odamızın tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Her esnaf kendi bünyesine uygun olarak bu projeye elinden geldiği kadar destek sağladı. Alaplı halkını içten desteğini gördükten sonra başta da isteğimiz olan televizyonu da projemize ekledik. Böylece hem çocukların eğitim alması kolaylaşacağı hem de ailelerin hastalıklar hakkında bilinçlendirilebileceği bir oda hazırlamış olduk. Bu projenin hem Alaplı halkına hem de bir öğretmen adayı bizlere çok büyük katkılar sağladığını düşünüyoruz. Bir insan olarak topluma yararlı bir birey olabilmenin tadına vardık. Bize bunu sağlayan öncelikle okulumuza, hocalarımıza, Alaplı ve Ereğli halkına içtenlikle teşekkür ediyoruz. Konuşmamızı sonlandırmadan önce Alaplı Kaymakamı sayın Yıldıray Malğaç’a, sayın belediye başkanımız Nuri Tekin’e, Nursev hanıma, Alaplı eczaneciler birliğine, Alaplı esnaflarına teşekkür ediyoruz" dedi.

CİHAN

Yorumlar