Öğretim üyesinin üç oğlu birden IŞİD'e katıldı!

Hacettepe Üniversitesi Öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. M. Şefik İ. üç oğlunun IŞİD'e kaçtığını öne sürerek yetkililerden yardım istedi.

Google Haberlere Abone ol
Öğretim üyesinin üç oğlu birden IŞİD'e katıldı!

Hacette Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Süleyman Bengi İ.’nin (19) 16 yaşında ikiz bey kardeşleri Dilar ve Dilşat’ı da yanına alarak Suriye’de IŞİD’e katıldığı belirleme edildi. Öğretim üyesi bulunan Yrd. Doç. Dr. M. Şefik İ. üç oğlunun bulunması için Cumhurbaşkanı, Başbakan, MİT ve emniyetten katkı istedi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer piyasa habere göre; Bir üniversitede öğretim üyesi bulunan Yrd. Doç. Dr. M.Şefik İ.’nin, 3 oğlu IŞİD’e katıldı. Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Süleyman Bengi İ.(19), 16 yaşındaki ikiz bey kardeşleri Dilar ve Dilşat’ı da yanına alarak Suriye’ye geçti. IŞİD’e gelen kardeşler, arkasından Irak’a gitti. 

NOT BIRAKIP GİTTİ

Süleyman Bengi İ., 10 Mart’ta Ankara’da kaldığı talebe konukevinden “Selamünaleyküm anneciğim, eşyalarımı fakirlere dağıtırsınız. Allah’a emanet olun” notu bırakarak ortadan kayboldu. Aynı gün Diyarbakır’da ailesiyle kalan 16 yaşındaki ikiz bey kardeşler Dilar ve Dilşat’tan da bir daha haber alınamadı.

GÖRÜNTÜLERE ULAŞILDI

3 çocukları ortadan kaybolan aile, emniyete başvurdu. Ankara ve Diyarbakır’da polis alarma geçti. Her iki şehirde yapılan aramalarda 3 kardeşin izine ulaşılamadı. Emniyet Genel Müdürlüğü, bütün il emniyet müdürlükleri ile hudut kapılarındaki güvenlik birimlerini 3 kardeş meselesi için uyardı. 3 gencin sınıra gittiklerine ait görüntülere ulaşıldı. MİT’e de bilgi aktarıldı ve çocukların Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldıkları belirlendi.

SURİYE’DEN IRAK’A GEÇMİŞLER

Süleyman Bengi İ.’nin sınırı geçtikten sonra ailesine, “Burada huzuru bulduk, bizi merak etmeyin” diye mesaj attığı öğrenildi. Aile, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, MİT ve emniyetten çocukların art getirilmesi için katkı istedi. MİT, yaptığı çalışmada çocukların Suriye’den Irak’a geçtiğini belirledi.

DİPLOMATİK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Burada çocuklarla bağlantı kuruldu. Halen Irak’ta IŞİD’in kontrolündeki alanda bulunan 3 kardeşin getirilmesi için diplomatik çalışmalar devam ediyor. S. Bengi İ.’nin kimlerle bağlantıya geçtiği, IŞİD’e katılmaları için bağlantıların kimler yönünden yapıldığı da araştırılıyor.

AİLE PERİŞAN DURUMDA

Süleyman Bengi’nin kendi halinde, muvaffakiyetli bir talebe olduğu, lakin Ankara’da gittiği cemiyet ve bir kitapevindeki telkinlerin arkasından çizgisinin değiştiği öne sürülüyor. Üç çocuğu kaybolan aile perişan oldu. Aile, “Biz çocuklarımıza insan sevgisini öğrettik. Bu noktaya nasıl geldiler anlayamadık. Dernekler, okudukları kitaplar çocuklarımızı bu noktaya getirdi. Devletimizden çocuklarımızı bir an evvela getirmesini istiyoruz” dediler.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar