Ogreneral Akar: Odamı başkası için hazırlamışlar

Orgeneral Akar, savcılık ifadesinde Genelkurmay Başkanlığı odasının o gece başka birisi için hazırlandığını gördüğünü söyledi

Google Haberlere Abone ol
Ogreneral Akar: Odamı başkası için hazırlamışlar
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, müşteki sıfatıyla makamında savcıya verdiği 6 sayfalık ifadede, isyancılara bağırarak yol yakınken dönmeleri ve teslim olmalarını söylediğini belirtti.

Olayların ardından karargaha İkinci Başkan Orgeneral Yaşar Güler'in kendisinden önce geldiğini bildiren Akar, "Bana anlattığı bir gariplik ki makamda incelemelerinde tespit etmiş olabilir, odamın gayet toplu ve düzenli olduğu hususudur. Oysa ben çalışmaktayken odadan şiddet kullanılarak ve zorla götürülmüştüm. Makam ve dinlenme odasında masa, sehpa, etajer üzerinde kitap, kırtasiye, malzemeler, çikolata, yiyecek, içecek, gazete kupürleri, hediyelik eşyalar nedeniyle normalde kalabalık görünmesine rağmen çok sade ve düzenli bulunmuş. Yalnız bazı eşyaların kaybolduğu, iki biblonun yerlerinin değiştirildiği anlaşılmış." ifadelerine yer verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hediye edilen ve odasında hatıra maksatlı duran tabanca ile kendisini götürdüklerinde emir subayı odasında kaldığını düşündüğü şahsi cep telefonunun halen bulunamadığına dikkati çeken Akar, bu hususun kendisinde makamın bir başkası için hazırlandığı kanaati oluşturduğunu anlattı.

Orgeneral Akar'ın, makamında rutin çalışmalar sırasında çekilen 4 fotoğrafı savcıya sunduğu, fotoğrafların dosyaya eklendiği de ifade tutanağına geçti.

Tüm bu yaşananların devletin ve özelde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Paralel Yapı olarak da adlandırılan teröristlerle mücadele etme azim ve kararlılığının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğuna işaret eden Akar, ifadesini şöyle tamamladı:

"Bu darbe teşebbüsünü planlayanlar, uygulamaya koyanların bu örgüt mensupları olduğuna inanıyorum. Bu çılgınlığa girişmelerinde Ağustos Şurası'na ilişkin yaptığımız kapsamlı, ciddi ve titiz çalışmalarda bu örgütün büyük bir darbe yiyeceğini anlamasının en önemli etken olduğunu düşünüyorum. Ayrıca İkinci Başkanımla beraber çevremizdeki personellerin bir kısmının bu örgütle bağlantılı oldukları hususunda şüphelerimiz gelişmişti. Şura'da çok ciddi adımlar atacaktık. Bunun dışında bu terör örgütüyle ilgili yargıda devam eden soruşturma ve davalarda gelinen aşamalar, devletin tüm kurumlarının bu konuda aldığı mesafe de gözü dönmüş bu hain teröristleri bu teşebbüse iten bir diğer sebeptir. Bu yapılanmanın içinde olan, şahsıma, milletime, silah arkadaşlarıma, emniyet mensubu kardeşlerime, devlet kurumlarına, Türk tarihine, medeniyetimize bu derece zarar veren her kişiden ayrı ayrı şikayetçiyim."

Orgeneral Akar, ifadesinde, TSK'nın, şehit ve gazilerin kanı ve teri pahasına büyük kahramanlık ve fedakarlıkla kazandığı haklı itibarına bir günde kara bir leke süren bu hainlerin yaptıklarının asla unutmayacağını vurgulayarak, "İnanıyorum ki hak ettikleri cezayı en ağır şekilde alacaklardır." ifadesini kullandı.

Yorumlar