Öğrencisinin yumruğu ile hayatını kaybeden öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı

Kayseri’deki bir meslek lisesinde öğrencisinin attığı yumruk sonucu düşüp başını kaldırıma çarpan ve kaldırıldığı hastanede 18 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra dün hayatını kaybeden öğretmen Mehmet Aktaş (59) gözyaşlarıyla...

Google Haberlere Abone ol
Öğrencisinin yumruğu ile hayatını kaybeden öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı

Kayseri’deki bir meslek lisesinde öğrencisinin attığı yumruk sonucu düşüp başını kaldırıma çarpan ve kaldırıldığı hastanede 18 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra dün hayatını kaybeden öğretmen Mehmet Aktaş (59) gözyaşlarıyla uğurlandı.

Mehmet Aktaş’ın cenazesinde meslektaşları açtıkları pankartlarla öğretmenlere karşı şiddeti protesto etti. Pankartlarda, 'Öğrencimiz Azrail’imiz olunca işlerimiz gitmez yolunda', 'Peygamberlerin varisi öğretmenlere kim sahip çıkacak?', 'Alo 147 itibarsızlaştırma hattı kaldırılsın' ifadeleri yer aldı. Öğretmeninin ölümüne neden olduğu ileri sürülen öğrencinin ise Ankara’da Islahevinde kaldığı ve burada eğitimine devam etmesi için imkan tanınacağı öğrenildi.

Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş, iddiaya göre, 16 Mayıs'ta cuma namazı için okuldan ayrıldığı sırada 12'nci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki F.Ş.'nin attığı yumruk sonrası düşmüş ve başını kaldırıma çarpmıştı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Mehmet Aktaş, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 18 gün yoğun bakımda kaldı. Salı günü hayatını kaybetti.

Mehmet Aktaş için önce son görevini yaptığı Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde tören düzenlendi. Kur’an-ı Kerim okundu. Buradan uğurlanan Mehmet Aktaş’ın cenazesi Hunat Camii’ne getirildi. 35 yıllık eğitimci Mehmet Aktaş'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna kız kardeşi sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Ağabey Mustafa Aktaş, bir yandan başsağlığı dileklerini kabul ederken bir yandan da eliyle kardeşinin tabutunu okşadı. Vali Yardımcısı Erdoğan Aygeç ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz da başsağlığı dileklerinde bulunarak cenaze namazına katıldı.

Cenaze namazı öncesinde ise Mehmet Aktaş’ın iki meslektaşı ellerinde açtıkları pankartlarla dikkat çekti. Sessiz bir şekilde tepki gösteren öğretmenlerin elindeki pankartlarda, 'Öğrencimiz Azrail’imiz olunca işlerimiz gitmez yolunda', 'Peygamberlerin varisi öğretmenlere kim sahip çıkacak?', 'Alo 147 itibarsızlaştırma hattı kaldırılsın' metinleri yer aldı.

Öğretmenlerini son yolculuğunda yalnız bırakmayan öğrencileri, büyük üzüntü duyduklarını ifade etti. Öğrenciler, hem arkadaşlarının böyle bir olaya karışması hem de öğretmenlerinin bu olayda hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü yaşadıklarını ve inanamadıklarını dile getirdi. Cenaze namazının kılınmasının ardından Mehmet Aktaş’ın tabutu arkadaşlarının omuzlarında taşındı. Mehmet Aktaş, şehir mezarlığında toprağa verildi.

"HEPİMİZİ ÜZÜNTÜYE BOĞDU"

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, yaşanan olay ve meslek büyüğünü kaybettikleri için üzüntü yaşadıklarını belirtti. Yılmaz, “Öğretmenimiz benim köylüm ve ağabeyimizdir. Onu kaybetmenin ayrı bir acısı ve üzüntüsü var. Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum.” dedi.

Açılan pankartlarla ilgili de değerlendirme de bulunan Yılmaz, “Alo 147 hattının olumlu yanına bakmalıyız. Çünkü bu hat sayesinde birçok gencimiz eğitime kavuştu. Bu açıdan önemlidir. Burada önemli olan eğitimde öğretmen, veli, çevre, toplum önemli bir etkendir. Yine biz burada yozlaşan kültürümüzden de bahsetmek zorundayız. Eğitimin genel sıkıntıları budur.” şeklinde konuştu.

TUTUKLU ÖĞRENCİ EĞİTİMİNE DEVAM EDECEK

Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, öğrencinin Ankara Islahevi'nde olduğunu ifade ederek, eğitimine devam etmesi açısından buradan gerekli evrakların oraya gönderildiğini açıkladı. CİHAN

Yorumlar