Öğrencisinin boğazını maket bıçağı ile kesti

Öğretmen Onur Özbek kız öğrenci B.N.Ç.'nin boğazını kesti. Öğretmenin daha önce öğrenci yaralamaktan ceza aldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencisinin boğazını maket bıçağı ile kesti

Ankara’da ideal Ahmet Duruoy Ortaokulu’nda, Fen ve Teknoloji öğretmeni bulunan Onur Özbek (35), iddiaya göre, kantinde oturan 3 öğrencinin yanına giderek elindeki maket bıçağıyla kız talebe B.N.Ç’nin (12) boğazını çizdi.

Öğrencinin babası Sedat Ç. şikâyetçi oldu. Etimesgut Cumhuriyet Savcısı Ali Dikici, muallim meselesinde ‘kasten yaralama’dan dava açtı. Davada mağdur öğrencinin arkadaşları K.S. ve B.Y. de tanıklık yaptı. Tanık öğrenciler, kanlar içerisinde kalan B.N.Ç’ye pansuman yaparak kanın durmasını sağladıklarını söyledi.

‘TIRNAĞIM GELDİ’

Mağdur B.N.Ç. ifadesinde vakayı şöyle anlattı: “Arkadaşlarımla kantinde oturuyordum. Bizim derslerimize girmeyen lakin tanıdığım muallim yanımıza gelip ‘Ben bilek kesmem, boğaz keserim’ dedikten sonra elindeki maket bıçağını boğazıma sürdü. Kestikten sonra gitti. Olaydan evvela aramızda herhangi bir konuşma ve ya gerginlik olmamıştı.”

Öğretmen Özbek ise ifadesinde, “Öğrencilerin üstünde arama yaparken üstlerinde maket bıçağı buldum. Maket bıçağı cebimdeydi. Kantine gittiğimde hesabı ödemesi yapmak üzere elimi cebime attım. Elime maket bıçağı geldi. Bunun öncesinde bir takım öğrenciler derslerle ilgili bir takım şeyler soruyorlardı. Onlara, ‘Yorgunum, yanıt veremem’ benzeri şeyler söyledim. Bu sırada tırnağım mağdurun boynuna geldi. Suçlamayı kabul etmiyorum” diye konuştu.

BAŞKA OKULA MÜDÜR YARDIMCISI ATANDI

Yaşanan vakadan sonra öğretmenin Mamak’ta öteki bir okula müdür yardımcısı şekilde atandığı ortaya çıkarken, avukatı bu vaziyeti mahkemede “Müvekkilim bu suçu işlemiş olsaydı, müdür yardımcısı yapmazlardı” diyerek müvekkilinin lehinde kullanımı istedi. Mahkemeye ulaşan sabıka kayıtlarına göre, sanık Onur Özbek’in, daha evvela vazife yaptığı Elbistan’da, bir öğrencisini kasten yaralamaktan ceza aldığı ve cezasının ertelendiği ortaya çıktı. Kararını açıklayan mahkeme, öğretmeni 5 ay hapse mahkûm etti ve cezayı ertelemedi. Okul Müdürü Aydemir F. de ‘kamu görevlisinin suçunu bildirmeme’ gerekçesiyle 5 ay hapse mahkûm oldu. Kararın temyiz edileceği öğrenildi. Öğretmenin Facebook sayfasıysa Kurtlar Vadisi hayranlığını ortaya çıkardı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar