Öğrencilerinden Kan Bağışı

Şırnak Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri kan bağışı kampanyası düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerinden Kan Bağışı

Şırnak Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri kan bağışı kampanyası düzenledi. Şırnak Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Kızılay ile birlikte ortak kampanya düzenleyen öğrenciler, hem kan verdi hem de organizasyonda görev aldı. Kampanyaya öğrencilerin ve vatandaşların ilgisi ise yoğun oldu.

    Kampanyaya destek veren Gazipaşa İlkokulu Müdürü Sezai Sakın, kan vermenin sağlığa olan faydasına dikkat çekerek "Kan verdiğim zaman kendimi çok iyi hissediyorum. Onun için 6 ayda bir kan veriyorum.” dedi.

    Kana herkesin ihtiyacının olabileceğini belirten Ferhat Erdem isimli öğrenci de "Hem kanımız yenileniyor hem acil kan ihtiyacı olanlara kan veriyoruz yardımcı oluyoruz. Hem de öğrencilerimiz bundan faydalanıyor. Herkesin kan vermesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

    Organizasyonda gönüllü olarak görev alan Suzan Abrancı ise “Bu organizasyonu yapan arkadaşlara gönüllü olarak yardım ediyorum. Arkadaşlarımızın bu kampanyaya deste olması istiyoruz. Kan vererek insanların hayatını kurtarabiliriz.” şeklinde konuştu.

    Geçen senede kan verdiğini belirten Ömer Onuk da “Geçen senede kan bağışında bulundum. Geçen sene kan verdiğim doktoru gördüm ve benden kan vermemi istedi. Bende hiç düşünmeden bağışta bulundum.” dedi.

Yorumlar