Öğrencilerin, ‘sesten rahatsız oluyoruz’ şikayeti çözüm olmadı

Erzurum’un en yoğun güzergahlarından biri olan Atatürk Üniversitesi (AÜ) kampüs alanında, yolcu taşıyan özel halk otobüsleri, öğrencilerin ‘sesten rahatsız oluyoruz’ şikayeti üzerine güzergahını değiştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerin, ‘sesten rahatsız oluyoruz’ şikayeti çözüm olmadı

Erzurum’un en yoğun güzergahlarından biri olan Atatürk Üniversitesi (AÜ) kampüs alanında, yolcu taşıyan özel halk otobüsleri, öğrencilerin ‘sesten rahatsız oluyoruz’ şikayeti üzerine güzergahını değiştirdi. Değişen güzergahı da beğenmeyen öğrenciler, eski güzergahı yeniden isterken; halen konuya orta yol bulunamadı.

Mevcut durumdan kendilerinin de rahatsız olduğunu ve değişikliğin öğrencilerin şikayetleri doğrultusunda yapıldığını söyleyen Erzurum Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Hamza Özkan, “Üniversitedeki öğrenciler fakültelerin önünden geçen otobüs seslerinden rahatsız oldukları için güzergahın değiştirilmesi için şikayet ettiler. Yaklaşık 15 gün önce, yapılan şikayetler doğrultusunda seferlerimiz değiştirildi. Kampüs içinde bulunan ana arter üzerinden geçişi kaldırarak, alt yoldan geçişleri verdik. Ama bu da şikayet konusu oldu.” dedi.

Özkan, havaların soğuması sebebiyle öğrencilerin duraklara kadar epey yürüdüklerini ifade etti. Özkan şunları kaydetti: “Bunun dışında Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne gidecek olan hasta vatandaşlarda mağdur oluyor. Hal böyle olunca bizleri şikayet eden öğrenciler 15 gün geçtikten sonra eski sistem için talepte bulundular. Otobüs güzergahlarımızın yeniden eskisi gibi olması hem bizleri hem de vatandaşları karşı karşıya getirmez hem de öğrenciler soğukta yürümek zorunda kalmaz.”
CİHAN

Yorumlar