Öğrencilerin öyküsü ile okul yaptırılıyor

Ağrı Valiliği öğrencilerin çeşitli yarışmalarda yazılan öyküleri kitaplaştırdı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerin öyküsü ile okul yaptırılıyor

Ağrı Valiliği öğrencilerin çeşitli yarışmalarda yazılan öyküleri kitaplaştırdı. 'Kitabımı Yazdım Okulumu Yaptırıyorum' kampanyası ile satışa sunulan ve öğrencilerin yazdığı öykülerden oluşan kitaptan elde edilen kitabın geliri ile okul yaptırılacak.

Ağrı Valiliği tarafından 2013 yılı içerisinde Anneler Günü için 'Benim Annem Toprak Gibi Kadın' ve Babalar Günü için 'Benim Babam Ağrı Dağı Gibi Adam' adı altında düzenlediği öykü yarışmalarında dereceye giren öyküler kitaplaştırıldı. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMİTT) satışa çıkarılan kitap hem içeriği hem de amacı nedeniyle büyük beğeni gördü.

Konu hakkında bilgi veren Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, “Anadolu insanı hem duygusal hem de üretkendir. Güzel şeylerin ortaya çıkması için bizim yapmamız gereken tek şey imkan vermek, üretmeleri için önlerini açmak. Başlangıçta Anneler ve Babalar Gününü daha iyi anmak, anlamlandırmak ve bu vesile ile çocuklarımızın duygularını, hayal güçlerini görmek için düzenlediğimiz yarışmalarda çıkan sonuç bize bu fikri geliştirmeyi zorunlu kıldı” dedi.

Vali Tekinarslan, “Anneler ve Babalar Gününde düzenlenen yarışmalar da dereceye giren öyküleri dinlerken, salondaki herkes duygulandı. Çoğu kişi gözyaşlarına hakim olamadı. Bu duygu yüklü ve başarılı öyküleri derlemek istedik. Sonra da bu fikri geliştirerek satıştan gelen gelirle okul yaptırmayı planladık. Fuarla birlikte satışına başlanan kitapları Ağrılı olsun olmasın ulaşabildiğimiz hayırseverlerimize, iş adamlarımıza öneriyoruz. Onlar da tanıdıklarına öneriyor. Hedeflenen sonuca ulaşması için çalışıyoruz. Bu bir ilk olacak ve çocuklarımızın emeği ile yine çocuklarımıza eğitim hizmeti verecek bir eser ortaya çıkacak. Bu projeye destek veren ve destek verecek olan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar