Öğrencilerin ölümüne neden olan kazada midibüsün muayenesi yokmuş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, üniversite öğrencilerini taşıyan ve kaza sonrası 9 kişinin ölümüne neden olan 51 AR 105 plakalı midibüsün 2 yıldır muayenesi olmadığı ve yolcu taşıma belgesi bulunmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerin ölümüne neden olan kazada midibüsün muayenesi yokmuş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, üniversite öğrencilerini taşıyan ve kaza sonrası 9 kişinin ölümüne neden olan 51 AR 105 plakalı midibüsün 2 yıldır muayenesi olmadığı ve yolcu taşıma belgesi bulunmadığını açıkladı. Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ise, kazanın iki aracın karışması sonucu meydana geldiğini belirtti. Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür de öğrencilerin kendi arasında organizasyonla Erciyes’e gettiklerini ve kazadan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını ifade etti.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kaza sonrası önce olay yerine ardından da Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine giderek yaralıları ziyaret etti. Açıklama yapan Vali Düzgün, kazaya karışan ve takla atarak 9 öğrencinin ölümüne neden olan midibüsle ilgili yaptıkları incelemede, aracın 2 yıldır muayenesi olmadığı ve yolcu taşıma belgesinin bulunmadığını açıkladı.

Vali Düzgün, kazadan yaralı olarak kurtulan 26 kişinin isimlerinin belirlendiğini ve hayatını kaybedenlerin de isimlerinin belirlenmeye çalışıldığını anlattı. Düzgün, kaza ile ilgili olarak ailelerin bilgi alabilmesi için 0 505 318 38 38 numaralı telefonu arayabileceklerini duyurdu.

Emniyet Müdürü Aydın ise üniversite öğrencilerini taşıyan aracın freninin patlaması sonucu önce bir bahçe duvarına ardından elektrik direğine çarparak bir evin bahçesine doğru takla attığını belirtti. Kazada ikinci bir aracın daha karıştığını ve ambulans görevlilerine çarptığını belirtti. Kazanın oluş şekliyle ilgili inceleme yapıldığını ve inceleme sonucu açıklama yapılacağını ifade etti.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Görür de yapılan Erciyes gezisinin üniversite idaresiyle ile bir alakasının bulunmadığını belirterek, öğrencilerin kendi aralarında organize ettiği bir gezi olduğunu söyledi. Rektör Görür, öğrencilerin kendilerinin kiraladığı bir araçla geldiklerini belirterek, “Şu ana kadar bana 9 öğrencimizin hayatını kaybettiği söylendi. Büyük acı yaşıyoruz. Büyük üzüntü içindeyiz. Öğrencilerimizin hayatını kaybetmesi bizleri üzdü. Yaralı olanlara da acil şifalar diliyoruz. İlk belirlemeye göre Niğde, Bor ve Ulukışla’da eğitim alan öğrencilerimizin olduğunu duyduk.” dedi. CİHAN

Yorumlar