Öğrencilerin karne sevinci

Yoğun bir ders yılının ardından yaklaşık 17 milyon öğrenci, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılının tamamlanmasıyla karne alarak tatile girdi. Karnedeki notları iyi olan öğrenciler büyük bir mutluluk yaşadı. Bazı öğrenciler ise karnelerindeki...

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerin karne sevinci

Yoğun bir ders yılının ardından yaklaşık 17 milyon öğrenci, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılının tamamlanmasıyla karne alarak tatile girdi. Karnedeki notları iyi olan öğrenciler büyük bir mutluluk yaşadı. Bazı öğrenciler ise karnelerindeki kırık notlar sebebiyle yaz tatiline buruk başladı.

Yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen tatile girdi. 2013-2014 eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle öğrenciler 3 aya yakın uzun bir tatil yapacak. Yılın son ders zilini İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bağcılar Erol Battal Ortaokulu’nda çaldı. Aynı zamanda karneleri dağıtan Yıldız, "Karneye ilişkin çok şey söylemeye gerek yok. Karnelerde beklediğiniz notları almamış olabilirsiniz. Bu sizi üzmesin. Tatili iyi değerlendirmeye bakın. Muhakkak sporsal bir faaliyete katılın. Fırsat buldukça derslere de bakın." dedi. Çeşitli etkinliklerin yapıldığı yıl sonu kapanış törenine Muammer Yıldız'ın yanı sıra Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Etkinliklerin ardından onlarca öğrenci karnelerini almak için sınıflarına koştu. Öğrenciler, öğretmenlerinin verdiği karneleri büyük bir dikkatle inceledi. Çoğu öğrenci notlarının güzel olması sebebiyle mutluluk yaşadı. Bazı öğrenciler ise karnelerindeki kırık notlar sebebiyle yaz tatiline buruk başladı. Öğrenciler, okulların tatile girmesiyle birlikte 3 aylık tatilin planını da yapmaya başladı. Bazıları memleketine gideceğini belirtirken bazıları ise sosyal aktivitelere katılacağını söyledi.

Karne dağıtım töreninde konuşan Muammer Yıldız, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılını başarıyla geçiren öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkürlerini iletti. Yıldız, “2013-2014 Eğitim Öğretim yılının sonuna geldik. Bugün İstanbul’da 2 milyon 800 bin öğrencimizin 6 bin okulda, 125 bin öğretmenimizin rehberliğinde eğitim öğretimi tamamladılar. Bugünkü sevincimizi de fazlasıyla hak ettiler. Bu yüzden bugün burada sizinle olmak gururların, sevinçlerin en büyüğü bugün o yüzden buradayız.” diye konuştu.

Tercih heyecanı yaşayan 8. sınıf öğrencilerine ve üniversite sınavına girecek adaylara iyi dileklerde bulunan Yıldız, "Fedakarlık ve sevda mesleği olan bu işi yapan öğretmenlerimize ve her seviyede çalışan tüm eğitimci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Okullar 15 Eylül Pazartesi günü açılacak. Yeni eğitim öğretim döneminde 1. sınıf öğrencilerinin yanı sıra 5. sınıf öğrencileri de uyum eğitimine alınacak.” ifadelerini kullandı.

Okullar 2014-2015 yılı eğitimine 15 Eylül'de başlayacak.

CİHAN

Yorumlar