Öğrencilere yaz kursları açıldı

Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (ADEM), Kadın Destek Merkezi (KADEM) ve Dul ve Yetim Destek merkezi (VEFAYET) tarafından öğrenci ve gençlere yönelik sosyal, kültürel...

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilere yaz kursları açıldı

Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (ADEM), Kadın Destek Merkezi (KADEM) ve Dul ve Yetim Destek merkezi (VEFAYET) tarafından öğrenci ve gençlere yönelik sosyal, kültürel ve sportif kurslar açıldı.

Öğrencilerin ve gençlerin yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla açılacak olan kurslar yaz boyunca devam edecek. Kurslardan faydalanmak isteyen öğrenciler TADEM, KADEM ve VEFAYET merkezlerine başvurması gerekiyor.

TADEM, KADEM ve VEFAYET merkezlerinde açılan kursların asıl amacının okulların kapanmasıyla birlikte tatile giren çocukların ve gençlerin yaz aylarını en güzel şekilde değerlendirmeleri sağlamak olduğunu belirten TADEM Koordinatörü Çiğdem Erkan, bu kapsamda geçen yaz olduğu gibi bu yaz da kadın merkezlerinde ki kursiyer çocuklarına ve Tatvan halkına sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerin bol olduğu kurslar açtıklarını söyledi.

Açılan kurslarla çocuklara ve gençlere internet ve televizyon karşısında vakit öldürmeleri yerine tatillerinin daha verimli ve eğlenceli hale gelmesini sağladıklarını ifade eden Erkan, ”İçerisinde sosyo kültürel aktivitelerin de bol olduğu ihtiyaca göre belirlenmiş kurslar açılmıştır. 8 - 15 yaş gurubuna İngilizce ve Kur'an-ı Kerim eğitimi sunmanın yanı sıra açtığımız satranç mental aritmetik dersleriyle okul dersleri ve zihinsel gelişimlerine, voleybol, basketbol, el sanatları ve folklor kursları ile de psikomotor gelişimine katkı sağlamaktadır. Kurumlarımızda sadece küçüklere özgü değil, gençlerimize yönelikte KPSS, voleybol ve gitar kursları da mevcuttur.Yıl boyunca ailelerimize sosyal, kültürel, kişisel gelişim, meslek kazandırma kursları günlükleri ile destek olan merkezlerimiz, yaz boyunca da çocuk ve gençlerimize de hizmet vererek ailelerimize verdiği hizmeti devam ettirmektedir.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar