Öğrencilere tablet dağıtıldı

Fatih Projesi kapsamında Terme Fatih Anadolu Lisesi'nde 9. sınıflara dört yıl boyunca kullanacakları 165 tablet bilgisayar dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilere tablet dağıtıldı

Fatih Projesi kapsamında Terme Fatih Anadolu Lisesi'nde 9. sınıflara dört yıl boyunca kullanacakları 165 tablet bilgisayar dağıtıldı. 26 adet tablet de öğretmenlere dağıtıldı.

Samsun’un Terme ilçesinde öğrenciler Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayarlarına kavuştu. Fatih Anadolu Lisesi'nde tablet dağıtım törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Arslan, Okul Müdürü Zeynep Sayılır, Okul Aile Birliği Üyesi Rahmi Ayan, Hasbi Altın, Erol Güdek, Hakan Üstün, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Arslan, iki yıldır altyapı çalışmaları devam eden Fatih Projesi'nin okullarda uygulamaya geçme zamanı geldiğini ifade etti. Arslan, şöyle dedi: "Çocuklarımızın ellerinde tutmuş oldukları tabletler onların geleceklerine yön verecek, istedikleri üniversitelerde okumalarına katkı sağlayacak ve istedikleri mesleklerde çalışmalarına imkan tanıyacaktır. 2017 yılına kadar Termemizde akıllı tahtasız ve bilgisayarsız öğrenci kalmayacak. Bugüne kadar altyapısı tamamlanan 6 okulumuzda, üç Anadolu Lisesi ve üç çok programlı lisemizde tablet bilgisayarları öğrencilerimize ve öğretmenlerimize dağıttık. Bundan sonra meslek liselerimiz ve imam hatip ortaokullarımızda altyapı çalışmaları başladı. Bu çalışmalardan sonra ilkokul ve ortaokullarımızda başlayacak. Türkiye’deki 17 milyon öğrencimizle birlikte Terme’deki bütün öğrencilerimiz hem akıllı tahtalarına hem de tablet bilgisayarlarına kavuşmuş olacaklar. Velilerimiz hiç tedirgin olmasınlar bu tabletlerde sadece ders programları yüklü olacak, tablet çocuğun elindeyse bilin ki ders çalışıyordur. Bu tabletlerde yalnızca ders programları yüklü olacak. 9. sınıf öğrencilerimize 4 yıl boyunca kullanacakları bu tabletler sayesinde ağır çantaları taşımak zorunda kalmayacaklar. Bu tabletlerden öğrencilerimizin en verimli şekilde yararlanmasını diliyoruz ve tabletlerin hayırlı olmasını diliyorum.”

Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Evci Çok Programlı Lisesi, Sakarlı Çok Programlı Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi olmak üzere 143 Öğretmen, 673 öğrenciye toplam 816 adet tablet bilgisayar dağıtıldığı belirtildi.
CİHAN

Yorumlar