Öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımı başladı

Pilot uygulaması tamamlanan Fatih projesi hayata geçti. Tablet dağıtılan okullardan biri de İstanbul Avcılar’da bulunan Süleyman Nazif Anadolu Lisesi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımı başladı

Pilot uygulaması tamamlanan Fatih projesi hayata geçti. Tablet dağıtılan okullardan biri de İstanbul Avcılar’da bulunan Süleyman Nazif Anadolu Lisesi oldu. Tabletlerini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’dan alan öğrenciler, yetkililere teşekkür etti.

'Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekatı (Fatih) Projesi' kapsamında tablet dağıtımı başladı. Pilot uygulamaları tamamlanan proje sonucunda Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla program düzenlendi. Proje kapsamında İstanbul Süleyman Nazif Anadolu Lisesi’nde tablet dağıtımı yapıldı. Tabletlerin dağıtımı öncesinde Ankara’da düzenlenen program canlı olarak izlendi. Ankara’daki programın ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıttı. Vali Mutlu, tablet bilgisayarları öğrencilere dağıtmadan önce bazı nasihatlerde bulundu. Vali Mutlu, “Bende kendi tabletimi muhtelif nedenlerden ötürü kullanıyorum. İşin içerisine girdiğiniz andan itibaren zamanınızı müthiş bir şekilde alıp götürüyor. İyi yönde kullanacağız, yeteri kadar kullanacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından 9. sınıf öğrencilere tablet bilgisayarları Vali Mutlu tarafından verildi. Tablet bilgisayarlarını alan öğretmen ve öğrenciler, Vali Mutlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Tablet bilgisayarı alıp kullanmaya başlayan 9. sınıf öğrencisi Jülide Balkan, yetkililere teşekkür ederek “Tabletin içinde ulaşabileceğimiz her şey var. Daha fazla soru çözmek için kullanırız. Hem görsellik hem de işitsel açıdan daha verimli olacağını düşünüyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar