Öğrencilere matematiği sevdirmek için oyun programı geliştirdiler

Zonguldak Fatih Koleji öğrencileri, Kazakistan’da yapılan Uluslararası Bilişim Olimpiyatları’ndan (Infomatrix) altın madalya ve bronz madalya ile döndü.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilere matematiği sevdirmek için oyun programı geliştirdiler

Zonguldak Fatih Koleji öğrencileri, Kazakistan’da yapılan Uluslararası Bilişim Olimpiyatları’ndan (Infomatrix) altın madalya ve bronz madalya ile döndü. ‘Will Matematik Öğreniyor’ isimli proje, matematik dersinden korkan 6 -9 yaş arası öğrencilere oyunla eğlenirken matematik dersini sevdirmeyi amaçlıyor.

Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığı ve Kazakistan Teknoloji Enstitüsü tarafından organize edilen olimpiyatta Zonguldak Fatih Koleji’nden Perihan Ecem Çıtlak ve İlayda Demirtaş ‘programlama’ dalında altın madalya kazanarak dünya birincisi oldu. Yine aynı okuldan Selin Önder ve Asude Serpil Sarısoy ise ‘robotik’ dalında gümüş madalya alarak dünya 3'ncülüğünü elde etti.

OKUL MÜDÜRÜNDEN ÖZEL TEŞEKKÜR

Okul Müdürü Mehmet Sarısoy 25 ülkeden 200 projenin finallerde yarışmaya hak kazandığı bilişim olimpiyatındaki başarılarından dolayı öğrencilerini ve bilgisayar öğretmeni Büneyya Cingöz’ü tebrik etti. Sarısoy, şunları söyledi: “Öğrencilerimizin bu başarısı hepimizin göğsünü kabarttı. İlimizi ve ülkemizi en güzel şekilde temsil ettiler. Öğrencilerimize ilkokuldan itibaren zenginleştirilmiş eğitim modeli dediğimiz düşünce becerileri, görsel algı, üretkenlik ve akıl oyunları gibi verdiğimiz fark derslerinin bu tür başarılarda etkili olduğunu görüyoruz. Türkiye için dünya ile yarışıyoruz sloganının bugün onlarca örneğinden bir tanesini gerçekleştirdiğimiz için ayrıca mutluyuz.”

Bilgisayar öğretmeni Büneyya Cingöz, öğrencilerin Kazakistan’daki bütün üniversitelerde yüzde 100 başarı ve üniversitenin sayısal bölümlerine sınavsız girme hakkını elde ettiğini belirtti.

ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ TANITTI

Okulda projelerini tanıtan 7. sınıf öğrencileri Çıtlak ve Demirtaş, 6 - 9 yaş arasındaki çocuklara matematiği sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi. ‘Willy Matematik Öğreniyor’ ismini verdikleri projeleri hakkında bilgi veren öğrenciler, “6-9 yaş arası çocuklar için oyun oynarken matematiği öğretmeyi amaçlıyoruz. Eğlenerek matematiği sevdiriyoruz. Çünkü yaptığımız araştırmada bu yaş arasındaki çocukların matematikten korktuklarını ve bu dersi sevmediğini öğrendik.” dedi.

Olimpiyatta robotik dalda üçüncü olan Önder ve Sarısoy ise özel pil ve donanımla ürettikleri ‘Fatih Sumo’ ismini verdikleri robotun, karşısındaki robot ya da herhangi bir cismi görür görmez saldırarak ring dışına ittiğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar