Öğrencilere güvenli internet eğitimi verildi

Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Tatvan’da ki ortaokul ve liseye giden bin 700 öğrenciye güvenli internet projesi kapsamında eğitim verildi.Yaklaşık iki ay devam eden proje kapsamında öğrencilere...

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilere güvenli internet eğitimi verildi

Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Tatvan’da ki ortaokul ve liseye giden bin 700 öğrenciye güvenli internet projesi kapsamında eğitim verildi.

Yaklaşık iki ay devam eden proje kapsamında öğrencilere güvenli internetle ilgili seminerler verilerek, öğrencilerin interneti en sağlıklı ve en güvenilir şekilde kullanmaları sağlandı. Proje kapsamında hedef ilçedeki tüm ortaokul ve liselerde eğitim verilmesi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, "Bildiğiniz üzere internet artık çağımızın vazgeçilmezi, bütün işlerimiz artık online olarak yapıyoruz ve dijital bir dünyaya doğru gidiyoruz. Bu dijitalleşme ile beraber vazgeçilmez olan internetin nimetlerinin yanında doğal olarak istenmeyen durumlara yol açan zararları da var. Güvenli internet kullanımı projesi ile genç yaştaki çocuklarımıza internet yoluyla karşılaşacakları tehlikelere karşı bilinçli olmaları, bunların nasıl farkına varacakları ve korunacakları anlatıyoruz. Tatvan’daki bütün orta öğretim ve lise öğrencilerimize bu eğitimlerimizi ulaştırmaya devam ediyoruz" dedi.

"VELİLERE DE EĞİTİM VERİYORUZ"

Proje kapsamında sadece öğrencilere değil velilere de eğitim verildiğini kaydeden Erkan "İnternetin güvenli kullanılmasında anne babalara da önemli görevler düşüyor. Bu kapsamda çocuğunun internette ne yaptığını anlayabilmesi ve zararlardan nasıl korunacağı ile ilgili velilere de eğitimlerimizi ulaştırmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar