Öğrencilerden Suriyeli çocuklara oyuncak yardımı

Kızılay’ın yürüttüğü 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası kapsamında İstiklal Ortaokulu öğrencileri Suriyeli çocuklar için oyuncak yardımında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerden Suriyeli çocuklara oyuncak yardımı

Kızılay’ın yürüttüğü 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası kapsamında İstiklal Ortaokulu öğrencileri Suriyeli çocuklar için oyuncak yardımında bulundu.

Oyuncakların teslim töreninde İstiklal öğrencilere, okulun konferans salonunda ‘Kızılay hangi ilkelerle hareket ediyor’ konulu slayt gösterisi sunuldu. Daha sonra konuşan İstiklal Ortaokulu Müdürü Şeref Vergil, bu yardımı Kızılay aracılığı ile yapmaktan duydukları sevinci dile getirdi. Vergil, "Öğrencilerimiz ve okul aile birliği ile bizler bu kampanyayı fırsat bilerek öğrencilerimiz aracılığıyla oyuncak topladık. Öğrencilerimiz duyarlı davrandılar. Bu örnek davranışlarından dolayı tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Suriyeli üzgün kalplere sizin hediye ettiğiniz bu oyuncaklar ulaşacak belki de onlar bir nebzede olsa acılarını unutacak. Bu duyarlılıkla daha büyük kampanyalar düzenleyeceğiz. " şeklinde konuştu.

Suriye'de yaşanan iç savaştan en çok çocukların etkilendiğini belirten Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise "Çatışma mağduru Suriyeli çocuklara gönderilmek üzere oyuncaklar topluyoruz. Onlar savaştan en çok etkilenen en masum kişiler. Bilinçli öğrencilerin, bilinçli öğretmenlerin verdikleri destek bizim için çok önemli. Bu yardımla Suriye'deki birçok çocuğun gülmesini sağlıyorsunuz. Bu iyilik hareketinin devamlı olmasını dilerim." dedi.

Başkan Ramazan Saygılı, "Bizden sonra siz bu dünyanın daha yaşanılabilir olmasıyla ilgili elinizden geleni yapacaksınız. Biz bir gemideyiz ve kaptanımızın ismi barış, duraklarımız sevgi. Adana’yı karış karış gezerek, iyilik ve sevgiyi insanlara bulaştırıyoruz. Sizlerde umuyorum iyilik taşıyan kalpleriniz ile iyiliği bulaştıracaksınız. Bu anlamlı bağışınızı ben Suriyeli kardeşleriniz adına alacağım." ifadelerini kullandı.

Saygılı, İstiklal Ortaokulu'nun kampanyaya katkısından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, Okul Müdürü Vergil'e plaket takdim etti.
CİHAN

Yorumlar