Öğrencilerden Suriyeli ailelere yardım eli

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi 11 Temmuz İlkokulu öğrencileri, Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı kaçarak, Birecik’e gelen 25 Suriyeli aileye yardımda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerden Suriyeli ailelere yardım eli

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi 11 Temmuz İlkokulu öğrencileri, Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı kaçarak, Birecik’e gelen 25 Suriyeli aileye yardımda bulundu. Okullarında yardım kampanyası başlatan öğrenciler, topladıkları gıda, giyim, oyuncak ve ayakkabıları toplayarak, 25 Suriyeli aileye giyim, gıda ve oyuncak yardımında bulundu.

Birecik 11 Temmuz İlkokulu rehber öğretmeni Leyla Şimşek tarafından organize edilen ve toplanan yardımlar, tespit edilen Suriyeli ailelere dağıtıldı. Leyla Şimşek yaptığı açıklamada "Değerler eğitimi kapsamında ''Minik Eller Yardımlaşıyor'' adlı yardım kampanyası ile öğrencilere paylaşım konusunda farkındalık kazandırmak amaçlanmıştır. Ortak bir payda da işbirliğinin önemine dikkat çekilmiştir. Yapılan kampanyada 25 haneyle iletişime geçilerek bir sevgi bağı oluşturulmuştur. Kampanyamıza desteklerinden dolayı okul Müdürümüz Mustafa Demir’e, müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Birecik 11 Temmuz İlkokulu Müdürü Mustafa Demir ise "Öncelikle rehber öğretmenimiz Leyla Şimşek' in bu güzel kampanyayı başlatmasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Kampanyamıza katılan tüm velilerimize ve öğrencilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Suriye’li aileleri ziyaret ederek giyim, gıda ve oyuncak dağıttık. İlgi ve şefkat ile bir nebze de olsa Suriyeli aileler, acılarını unuttular. Suriye’de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmayarak Suriyeli vatandaşları sürekli ziyaret ediyoruz. Bu kez Suriyeli çocukların psikolojilerinin düzelmesi ve yaşadıkları acıyı unutmalarını sağlamak adına ziyaret ederek çeşitli hediyelerle sevindirdik." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar