Öğrencilerden rektöre türkülü protesto

Mersin Üniversitesi (MEÜ) yurduna giderken trafik kazasında hayatını haybeden arkadaşları için yaptıkları eylemde rektörlük binasını işgal ettikleri gerekçesiyle 27 öğrenci hakkında verilen okuldan uzaklaştırma kararı protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerden rektöre türkülü protesto

Mersin Üniversitesi (MEÜ) yurduna giderken trafik kazasında hayatını haybeden arkadaşları için yaptıkları eylemde rektörlük binasını işgal ettikleri gerekçesiyle 27 öğrenci hakkında verilen okuldan uzaklaştırma kararı protesto edildi. Öğrenciler protesto için rektör ve yardımcısı için besteledikleri türküyü seslendirdi.
MEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü 1. sınıf öğrencisi Bahar Salim'in (19) aralık ayında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından yolda gerekli tedbirlerin alınmadığını ileri süren öğrenciler eylem yaparak MEÜ rektörlük binasını işgal etmişti. Bu protestonun ardından öğrencilerden 27'sine tedbir amaçlı okuldan uzaklaştırılma cezası verildi.

Arkadaşlarına ceza verilmesine öfkelenen bir gurup ile ceza alan öğrenciler üniversite girişinde toplandı. "Soruşturmalar, baskılar bizi yıldıramaz", "Direnen MEÜ öğrencileri yalnız değildir", yazılı pankart açan öğrenciler üniversite yönetimi aleyhinde sloganlar attı.

Gruptakiler daha sonra ise MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir için besteledikleri türküyü seslendirdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Ece Güç, 2013-2014 eğitim döneminde üniversite yönetiminin ihmalinden dolayı iki öğrencinin hayatını kaybettiğini iddia etti. Yurtta kalan öğrencilerin güvenliğinin sağlanması ve koşulların iyileştirilmesi için rektörlükle yasal çerçevede görüşüldüğünü anlatan Güç "Fakat ne yurt yönetimi ne de üniversite yönetimi, öğrencilerin güvenliğini düşündü. Geçtiğimiz aralık ayında felsefe bölümü 1. sınıf öğrencisi Bahar Salim, yurda giriş yolunda kaldırım olmaması nedeniyle karşıdan gelen aracın altında ezilerek hayatını kaybetti. Yaşanan olaylara kayıtsız kalmadık. Üniversite öğrencileri tarafından seçilen temsilciler, iletilen taleplerin taahhüdünü almak üzere rektörlük binasını işgal etmek zorunda kaldı. Bütün taleplerimiz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir tarafından imzalanarak teminat altına alındı" diye konuştu.

Ancak verilen sözlere rağmen 121 öğrenciye üniversite, 67 öğrenciye valilik ve emniyet tarafından soruşturma açıldığını ifade eden Güç, 27 arkadaşlarına ise soruşturma süreci kapsamında tedbir adı altına uzaklaştırılma cezası verildiğini söyledi.

Açıklamanın ardından rektörlük binasına yürüyen grup, rektörle görüşmek istedi. İsteklerinin kabul edilmemesi üzerine bir süre halay çeken grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN

Yorumlar