Öğrencilerden bedensel engelli çocuğa tam donanımlı akülü sandalye

Bitlis’in Tatvan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve çalışanları Din Kültürü Öğretmenlerinin Türkiye genelinde başlattığı “81 ilimize 81 akülü sandalye” kampanyası kapsamında aralarında topladıkları paralarla...

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerden bedensel engelli çocuğa tam donanımlı akülü sandalye

Bitlis’in Tatvan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve çalışanları Din Kültürü Öğretmenlerinin Türkiye genelinde başlattığı “81 ilimize 81 akülü sandalye” kampanyası kapsamında aralarında topladıkları paralarla ilçede doğuştan bedensel engelli olan bir çocuğa tam donanımlı akülü sandalye hediye etti.

İlçenin Esentepe Mahallesinde ikamet eden doğuştan bedensel engelli 10 yaşındaki Kadir Karadeniz’i evinde ziyaret eden öğrenciler, satın aldıkları akülü arabayı teslim etti. Öğrenci ağabey ve ablalarından aldığı hediyeden dolayı sevinci gözünden okunan küçük Kadir, kendisine alınan akülü arabayla mahalle arasında tur atmayı da ihmal etmedi.

Babası Abidin Karadeniz ise doğuştan bedensel engelli olan oğluna büyük fedakarlık örneği göstererek sandalye hediye eden öğrenci, öğretmen ve okul çalışanlarına, ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür etti.

Tatvan Anadolu Öğretmen Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ziya Durmaz da, amaçlarının sadece sandalye almak olmadığını bunun yanında öğrencilere paylaşma ve dayanışma değerini aşılamak olduğunu belirtti.

Kampanya kapsamında okulda bulunan öğretmen, öğrenci ve çalışanların sandalyeyi alabilmek için güç birliği yaptığını aktaran Durmaz, “Allahın izniyle hepimizin gayretleri ile engelli olan bu kardeşimize bir nebze olsun yararımız dokunacağı için hepimiz çok mutluyuz. İnşallah bu ilk sandalye projemiz oldu. Bundan sonrada devamı gelecektir.” diye konuştu.

Sandalye teslim programına katılan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan da önemli ve hayırlı bir iş gerçekleştiren öğretmen, öğrenci ve okul çalışanlarına örnek davranışlarından dolayı teşekkürlerini iletti. Öğrencilerin bu tür güzel etkinlikler içerisinde yer almalarının önemine de vurgu yapan Kaymakam Erkan, “Bu örnek davranış ve kampanyalarından ötürü emeği geçenleri kutluyorum. İnşallah öğrencilerimizi bu tür etkinlikler içinde görmek istiyoruz. Çünkü bu tür etkinlikler öğrencilere hem sorumluluk ve hem de yardımlaşma ve çevresine yararlı bireyler olma davranışı aşılıyor. İnşallah bu kampanya sayesinde küçük Kadir bundan sonra daha da rahat edecektir.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sandalyesi hediye edilen küçük Kadir, mahalle arasında yeni sandalyesi ile tur atmayı ihmal etmedi. CİHAN

Yorumlar