Öğrenciler yurtdışı bilim gezisi yaptı

Mersin’in Tarsus İlçesinde Yıldırımhan Bahar Koleji Ortaokulu öğrencileri Almanya ve Fransa’da bilim merkezlerini ve tarihi turistik bölgeleri gezerek öğrendikleri bilgileri pratikte de görme imkanı buldu. Eğitim ve öğretimin sadece dersten...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler yurtdışı bilim gezisi yaptı

Mersin’in Tarsus İlçesinde Yıldırımhan Bahar Koleji Ortaokulu öğrencileri Almanya ve Fransa’da bilim merkezlerini ve tarihi turistik bölgeleri gezerek öğrendikleri bilgileri pratikte de görme imkanı buldu.

Eğitim ve öğretimin sadece dersten ibaret olmadığı gerçeğinden yola çıkan Yıldırımhan Eğitim Kurumları bünyesindeki Tarsus Bahar Koleji öğrencileri, öğretmenleri nezaretinde Almanya ve Fransa’yı gezerek tanıdı. Öğrencilerin bilimsel, sanatsal ve kültürel açıdan gelişimlerini ve pratik yapmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen gezide her iki ülkenin bilim merkezleri, tarihi ve turistik yerleri gezildi. Öğrenme ve eğlencenin aynı anda yaşandığı bir haftalık gezi oldukça verimli geçti. Almanya’da Bilim Merkezi, BMW Müzesi, Bayern Münich takımının stadyumu gibi önemli yerleri ziyaret eden öğrenciler, Avrupa'nın en büyük eğlence merkezi Europa parkta gönüllerince tam gün eğlendi.

Fransa’da ise Eyfel Kulesi’ni görme ve gezme imkanı buldular. Fransa’yla özdeşleşen Notre Dame Katedrali ve Şanzelize Sokağı’nı da ziyaret eden Tarsus Bahar Koleji Ortaokulu öğrencileri yine bu ülkede bulunan Park Asterix eğlence merkezinde eğlendiler. Böylece farklı kültürleri tanıma ve yabancı dillerini geliştirme fırsatı buldular.

Adana Burç Koleji öğrencileri ile birlikte yapılan gezide öğrenciler farklı okuldan öğrencilerle de kaynaşma imkanı buldu. 7-B sınıfından Gamze Eker ve 8-C sınıfından Salih Çömez geziden çok etkilendiklerini bilim müzelerinin fen ve teknoloji dersine olan ilgilerini arttırdığını bu arada yabancı dil pratiği yaptıklarını söylediler. Fen ve teknoloji öğretmeni Fatih Mehmet Oflaz, bu tür bilim gezisini ilk defa bu yıl yaptıklarını öğrencilerin gelişimi adına çok faydalı olduğunu ve bu tür yurtdışı organizasyonlarını geleneksel hale getirip önümüzdeki yıllarda tekrar düzenleyeceklerini söyledi.

Okul Müdürü Bekir Güleçyüz ise "Hem derslere daha iyi motive olma, hem de eğlenerek öğrenme amaçlı bu gezilerin öğrencilerimizin üzerindeki olumlu etkilerine tanık oluyoruz. Bu gezilerde öğrencilerimiz, yabancı bir ülkede iletişimde bulunarak dil öğrenmenin öneminin de bilincine varıyorlar" dedi. CİHAN

Yorumlar