Öğrenciler yararına açılan kermese getirilen 'deve' ilgi odağı oldu

Samsun'un Bafra ilçesinde yatılı Kur'an kursları ve yurtlarına gelir getirmek amacıyla kurulan ve gelenekselleşen kermesin 13.`sü törenle açıldı. Kermese açık artırma ile satış için getirilen deve, çocukların ve vatandaşların ilgisini...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler yararına açılan kermese getirilen 'deve' ilgi odağı oldu

Samsun'un Bafra ilçesinde yatılı Kur'an kursları ve yurtlarına gelir getirmek amacıyla kurulan ve gelenekselleşen kermesin 13.`sü törenle açıldı. Kermese açık artırma ile satış için getirilen deve, çocukların ve vatandaşların ilgisini çekti.

100. Yıl Bulvarı Güven Sokak'ta Fatih Öğrenci Yurdu yanında kurulan büyük kermesten elde edilen gelir İrşadiye, Altınyaprak, Fatih, Mevlana ve Bafra Merkez Kur'an kursları ve yurtlarına harcanacak. Mehteran takımının gösterileriyle başlayan ve ortaya getirilen deveyi yüksek artırma ile satışını işadamı Yaşar Masat, 12 bin TL’ye alarak kermes ağası oldu.

Kermes açılışında Bafra Fatih Öğrenci Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çelebi, "Bir milletin yükselmesi gençlerin iyi yetiştirilmesine iyi terbiye edilmesine bağlıdır. Yavrularımızı gösterişe kaptırmayan, zevkler uğrunda feda etmeyen siz değerli halkımıza, dernek üyelerimize ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kermesimiz 20 gün açık kalacak. Hayırda hep beraber yarışalım." dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada ise kermesin önemine dikkat çekerek hayırsever Bafra halkına teşekkür etti. Bafra İlçe Müftüsü Bürhan Keleş’in duasından sonra kermes açılış kurdelesi kesildi.

Açılıştan sonra kermes alanı gezildi, misafirlere ikramlarda bulunuldu.

Kermese Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra İlçe Başkanı Av.Hüseyin Acar, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri, işadamları, daire müdürleri ile çok sayıda hayırsever katıldı. CİHAN

Yorumlar