Öğrenciler, turistlerle konuşarak İngilizce pratik yapıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Milli Egemenlik Ortaokulu öğrencileri İngilizce pratiklerini turistlerle yapıyor. Turistlerle İngilizce konuşma cesareti gösteren öğrenciler, yazışmak içinde adres ve elektronik posta adreslerini alıyor. Milli...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler, turistlerle konuşarak İngilizce pratik yapıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Milli Egemenlik Ortaokulu öğrencileri İngilizce pratiklerini turistlerle yapıyor. Turistlerle İngilizce konuşma cesareti gösteren öğrenciler, yazışmak içinde adres ve elektronik posta adreslerini alıyor.

Milli Egemenlik İlköğretim Ortaokulu öğrencileri Mehmet Solmaz, Kürşad Buğra Uçar, Batuhan Erdem ve Doğan Can Yılmaz İngilizce pratik yapmada Manavgat'ta yaşamanın bir şans olduğunu söyledi.

Turistlerle İngilizce konuşma cesaretinin dil öğrenme heyecanını arttırdığını belirten Batuhan Erdem, İngilizce öğrenmek için turistlerle konuşarak pratik yaptığını kaydetti. Erdem, "Turistlerle hello diyerek tanıştım. Önceleri ne derler diye çekiniyordum. Turistlerle konuştukça İngilizce kelime hazinem arttı. " dedi.

Emekli İngiliz diş hekimi Marianne Tiltsr'de öğrencilerle İngilizce konuşarak öğrencilerin yabancı dil konuşmada gösterdikleri cesaret için tebrik etti. Tiltsr, İngilizce, Almanca, İtalyanca ve Felemenkçe dillerini konuştuğunu ifade etti.

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği(AB) Projeleri Koordinatörü ve İngilizce öğretmeni Hasan Biber, bölgede yoğun turizm hareketliliği olduğu için öğrencilerin yabancı dil öğrenmede ve pratik yapmada bir şans olduğunu söyledi.

Biber, turistlerle pratik yapmanın öğrencilerin yabancı dil öğrence azmini arttırması için önemli olduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar