Öğrenciler, spor bilimleri, turizm ve rekreasyonu kongrede değerlendirecek

Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Spor Bilimleri, Turizm ve Rekreasyon Öğrenci Kongresi başladı. Kongreye Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden öğrenci ve akademisyen...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler, spor bilimleri, turizm ve rekreasyonu kongrede değerlendirecek

Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Spor Bilimleri, Turizm ve Rekreasyon Öğrenci Kongresi başladı. Kongreye Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden öğrenci ve akademisyen katılıyor.

Programda, hareket ve antrenman bilimleri, spor sağlık bilimleri, beden eğitimi ve spor öğretimi, sporda yönetim bilimleri, sporda psiko-sosyal alanlar, turizm ve rekreasyon, engellilerde spor, toplumsal duyarlılık, sosyal sorumluluk projeleri gibi alanlarda disiplinler akademisyen ver öğrenciler tarafından değerlendirilecek. Akademik anlamda farklı yaklaşımların ortak bir platformda tartışılmasını amaçlayan kongre çeşitli sosyal etkinliklerle katılımcıların kaynaşmalarını sağlayacak.

Kongrenin açılış programında konuşan Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba ise öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Profesyonelliğin önemin dikkat çeken Zorba, spor ve rekreasyon alanında eğitim almış insanların ön plana çıkması gerektiğine işaret etti. Programa ev sahipliği yapan AÜ adına konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya ise ilk olan bu programın gelişerek devam etmesi temennisini dile getirdi. Birçok kuruluşun destek verdiği kongre 23 Mayıs’a kadar devam edecek.

CİHAN

Yorumlar