Öğrenciler sınıfta veliler bahçede terledi

Dört gün boyunca devam edecek olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu başladı. Sınav saatinde okul bahçelerini dolduran öğrenci yakınları, çocuklarının sınavının başarılı geçmesi için bol bol dua etti. 14-15-21-22 Haziran 2014...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler sınıfta veliler bahçede terledi

Dört gün boyunca devam edecek olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu başladı. Sınav saatinde okul bahçelerini dolduran öğrenci yakınları, çocuklarının sınavının başarılı geçmesi için bol bol dua etti.

14-15-21-22 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacak olan LYS'ye Samsun'daki 166 sınav merkezinde yaklaşık 33 bin öğrenci giriyor. Bir üst öğretim kurumuna geçiş için ikinci basamak olan LYS'da başarı elde etmek için ter döken öğrenciler, sene boyunca elde ettikleri bilgilerle sorulan soruları çözmeye çalıştı. Sınav saatinden önce kimlik kontrolü yapılarak sınıflara alınan öğrencilere en büyük destek ailelerinden geldi. Çocukları sınavda iken ellerindeki Kur'an-ı Kerim ve dua kitaplarından sürekli dua okuyan velilerin çocuklarından daha heyecanlı oldukları gözlendi.

Polis, sınavların yapıldığı okulların yakınında öğrencilerin dikkatini bozacak her türlü gürültü çıkaran faaliyetlere engel oldu. Okul yakınlarındaki inşaat çalışmalarını durduran emniyet, ana cadde kenarındaki okul önlerinde ise trafiğin sorunsuz ve gürültü çıkartmayan bir şekilde akmasına çaba sarf etti.

CİHAN

Yorumlar