Öğrenciler sınavda, veliler bahçede ter döküyor

Bugün yüz binlerce öğrencinin gelecekteki mesleğini seçmesi için ter döktüğü Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) ilk adımı yapılıyor. Sınavda, çocukları kadar veliler de heyecan yaşıyor. Okul ve üniversite bahçelerinde çocuklarını...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler sınavda, veliler bahçede ter döküyor

Bugün yüz binlerce öğrencinin gelecekteki mesleğini seçmesi için ter döktüğü Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) ilk adımı yapılıyor. Sınavda, çocukları kadar veliler de heyecan yaşıyor. Okul ve üniversite bahçelerinde çocuklarını bekleyen velilerden bazıları Kur’an-ı Kerim okuyup dua ederken, bazıları da zaman geçirmek için el işi yapıyor.

Üniversite sınavlarının yapıldığı yerlerden biri olan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde heyecan dorukta. Öğrencileri sıvana getiren veliler, bahçede zaman geçirmeye çalışıyor. Kızının ikinci defa sınava girdiğini belirten Dilek Yeşilbağ, “Kızımdan daha heyecanlıyım. Psikolojik danışmanlık istiyor. Kur’an okudum dua ettim. Şimdi de el işi yapıyorum.” diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu önünde LYS’ye giren kız arkadaşını bekleyen öğrenci Alperen Demircan da, “Matematik ve geometriden yarın ilk defa sınava gireceğim. Zor olacağını tahmin ediyorum.” dedi.

Kızının üniversitede okuduğunu ancak ikinci defa başka bir alanda kendisini denediğini söyleyen Belma Özcan ise, “Çocukların hayatını iki saate sığdırıyorlar. Bu sistemin değişmesini istiyoruz. Üniversitede okuduğu için ilk girmiş gibi heyecanlı değilim ama yinede merak ediyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar